Téli hírmorzsák

Egy alpesi sízőnek is lehet izmos kocka hasa

Egy híres síző mutatta meg testének vonalait - derék felett. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy az illető az elmúlt hétvégén Leviben is jól teljesített.

hatharom.com "Téli hírmorzsák" névre hallgató rovatában igyekszünk benneteket tájékoztatni a téli sportok legfrissebb történéseiről és érdekességeiről.

- "Sízés közben szinte minden izmunkat igénybe vesszük. Valamennyi izomra kiterjedve kell dolgozni a felkészülésnél, hogy bírjuk a terhelést" - nyilatkozta egy osztrák sportújságnak a napokban Marcel Hirscher, az alpesi sí Világkupa legutóbbi két kiírásának győztese. A múlt hétvégén Leviben is futamot nyerő osztrák versenyző nem a levegőbe beszélt, amit az alábbi fotórészlet is bizonyít.

Az osztrák sízőt Andreas H. Bitesnich fotózta le, a fotókat pedig az Ausztriában ma a standokra kerülő Sportmagazin legfrissebb kiadásában találhatják meg szerencsés hölgy olvasóink.

- Legutóbbi híreinkben már beszámoltunk róla, hogy ismét bukott a lesiklás olimpiai bajnoka, Lindsey Vonn. Az amerikai síző a schladmingi vb-n elszenvedett térdszalagszakadása után már éppen a visszatérés küszöbén volt, amikor egy coloradói edzésen újra elesett. Most ugyan csak részleges térdszalagszakadást szenvedett, de nem lehet tudni, hogy mikor csatolhat újra léceket. A 29 éves sízőt egyelőre nem kell megműteni, de az valószínű, hogy a jövő heti Beaver Creeken sorra kerülő versenyeken még nem lehet ott a lejtőkön.

- Új lendületet kaphat a 2013/14-es évadtól kezdődően az északi összetettezők Világkupa-sorozata. A napokban ugyanis a Nemzetközi Síszövetség (FIS) új szponzori szerződést írt alá, amelynek értelmében a német autógyártó konszern, az Audi lesz a sorozat főtámogatója. A győri kézilabda csapat legfőbb patrónusának számító Audi emellett az alpesi és a síkrossz Világkupa-sorozatokat is támogatja, és nem mellesleg a 2015-ös és a 2017-es alpesi sí vb-nek is a főszponzora. A mostani támogatói szerződést főként a német szövetségnek köszönheti a FIS, amely azt is elérte, hogy Eric Frenzel és társai a jövőben az Audi szélcsatornáit használva tökéletesíthessék síugró mozgásukat.

- A vasárnap Östersundban kezdőd biatlon Világkupa-sorozaton mongol versenyzők is rjathoz állnak. Az ázsiai ország most először küld(het) sílövőket a versenyekre, ahol a tervek szerint négy biatlonosuk (Khürelbaataryn Khash-Erdene, Kh. Giich- Orgil, E. Batkhuu és U.Batjargal) kap lehetőséget. A mongol válogatott felkészülésének egyik irányítója a háromszoros olimpiai bajnok Michael Greis segíti. A csapat a tervek szerint a hochfilzeni versenyen mutatkozhat be a Világkupában. És ha már biatlon, a szlovénok kitűnősége, Teja Gregorin bejelentette, hogy ez a szezon lesz pályafutásában az utolsó, az olimpia után befejezi a biatlont.