NHL

Állkapocsvédője nélkül folytatja Sidney Crosby a playoffot

  • MD

A Pittsburgh Penguins csapatkapitánya, Sidney Crosby az idei rájátszás első két körét állkapocsvédővel játszotta végig, de a főcsoportdöntőben már nélküle gyűjtheti a pontokat.

Mondhatni visszatér régi önmagához Sidney Crosby a keleti főcsoportdöntő kezdetére, ugyanis az orvosok rábólintottak arra, hogy a játékos állkapocsvédője nélkül küzdhessen a jövőben. Crosby állkapcsa még az alapszakaszban tört el, miután a sztár belenézett egy korongba a március végi New York Islanders elleni derbin, és csupán egy hónappal később térhetett vissza az első kör második meccsén.

A játékos saját bevallása szerint is fura érzés volt a védőfelszerelést viselni, hiszen Crosby kiskorától kezdve csupán szemvédőt használt a sisakjához. Ugyanakkor ez a kellemetlen érzés nem vetült ki a teljesítményére, tíz meccsen hét gólnál és nyolc asszisztnál jár már, és jegyzett egy mesterhármast is.

Sidney Crosby a következő körre már elfelejtheti az állkapocsvédőt

"A dokik nyugodtan állnak az állkapocsvédő leszedéséhez, és ez döntött végül. Igazából sok mindenen nem változtat, bár jó érzés lesz jobban látni egy kicsivel" - nyilatkozta Crosby. "Ugyanakkor furcsa érzés is, mert már hozzászoktam ennek viseléséhez egy hónap alatt. Furcsa, de egyben sokkal jobb, hiszen sokkal jobban látok."

A hokijátékosok köztudottan babonás emberek - a playoff-szakáll növesztésen kívül szinte minden játékosnak megvan a maga kis ceremóniája a mérkőzések előtt. Crosby azonban nem hiszi, hogy az eddigi sisak eldobása miatt visszaesne a teljesítménye.

"Beletelik pár napba, mire visszaszokok. Nem fogok annyit lenni a kapu előtt, mint a felszereléssel, de néhány edzés után visszatérhetek a normál kerékvágásba."

A Pittsburgh Penguins a keleti főcsoport elődöntőjében az Ottawa Senatorst öt meccsen búcsúztatta, és a főcsoportdöntőben a két évvel ezelőtti bajnok, a Boston Bruins lesz az ellenfele.