NFL

Átpártolt a riválishoz a korábbi Cowboys-futó

  • MD

A Philadelphia Eagles leszerződtette a Dallas Cowboys korábbi futójátékosát, Felix Jonest egy évre.

Felix Jonesnak nem kell tovább aggódnia sorsa miatt, a Philadelphia Eagles ugyanis megkereste a 26 éves szabadügynököt, és miután mindkét fél elégedett volt a látottakkal, gyorsan nyélbe ütötték az egyéves szerződést.

"Igazából csak meg akartam nézni, hogy mi van kinn a piacon. Miután meglátogattam az Eaglest, és megismertem az edzőket és a rendszert, és hogy hogyan működik itt minden, rögtön megkedveltem mindezt. Úgy érzem, hogy az Eagles hozzám illő" - nyilatkozta Jones.

Jones ötéves pályafutása során 4.8 yardot átlagolt a futásai során, azonban egész karriere a sérülésekről szólt. 64 NFL-es mérkőzéséből csupán 23 alkalommal volt kezdő, és csak kétszer játszotta végig mind a 16 meccset egy szezonban.

Jones fizetése a következő évre 715 ezer dollár lesz. Jones saját elmondása szerint igyekszik fejlesztenie játékának minden részletén, de már most is segítségére tudna lenni az új csapatának. Leginkább a kickoff returnökben jelentene nagy előrelépést az Eagles számára, mivel a tavalyi évben 28. helyen zárt a csapat ebben a kategóriában. Jones kickoff return átlaga 24 yard, míg az Eagles tavaly 21 yardot átlagolt.

Jonest a 2008-as draft 22. helyén választotta ki a Dallas annak idején, és mint kiderült, akkoriban a Philadelphia is szemezett a futójátékossal. Ugyanakkor idén csak hetekkel a szabadügynök-piac megnyitása után keresték meg a játékost, aki iránt gyér volt az érdeklődés. Jones 2013-ban bizonyíthat, és ha jó szezont produkál, jövőre valószínűleg keresettebb szabadügynök lehet.