Manchester United

A városi rivális kapitánya és a brit miniszterelnök is Fergusont méltatta

  • MTI

David Cameron brit miniszterelnök elismerőleg nyilatkozott Sir Alex Fergusonról, a Manchester United idény végén visszavonuló menedzseréről.

David Cameron Villa-szurkoló, de elismeri Sir Alex Ferguson munkásságát

"Rendkívüli eredményeket ért el" - szögezte le a kormányfő a Twitteren, tréfásan hozzátéve: a tréner visszavonulásával remélhetőleg egyszerűbb lesz az élet az ő kedvenc klubjánál, az Aston Villánál.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke ugyanazon a közösségi portálon méltatta a 71 esztendős skót mestert, aki 26 év után hagyja ott a Vörös Ördögök kispadját. "Azzal, amit ebben a sportágban elért, a legnagyobbak között van a helye" - így Blatter.

Az MU korábbi kapusa, a dán Peter Schmeichel saját bevallása szerint "csalódott, megdöbbent és szomorú" volt a hír hallatán, Ferguson egy másik volt tanítványa, Michael Owen pedig közölte, nehéz elképzelni a Unitedet Sir Alex nélkül, akinek sosem fogják megdönteni a rekordjait.

Rory McIlroy volt világelső golfozó szerint egy korszak lezárult, és Ferguson minden idők legnagyobbja, akit nagyon nehéz lesz pótolni. Még a városi rivális Manchester City részéről is érkeztek elismerő szavak, Vincent Kompany csapatkapitány ugyanis kijelentette, Sir Alex minden idők egyik legjobb edzője, akinek mindenki tisztelettel tartozik.

Ha további üzenetekre vagy kíváncsi Sir Alex Fergusonról, kattints a Twitter-falunkra!