Bajnokok Ligája

A Barcelona fantasztikus csapat, személyi problémái voltak - Heynckes

  • MTI

A vártnál sokkal simábban, 7-0-ás összesítéssel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a Bayern München, amely szerda este 3-0-ra nyert az FC Barcelona otthonában. A mérkőzést sérülése miatt csak a kispadról nézte végig Lionel Messi, akinek hiányát a párharc végkimenetele szempontjából fajsúlyos tényezőnek értékelte a katalánok mestere, Tito Vilanova. Egyetértett kollégájával Jupp Heynckes is, aki szerint a Barcelona fantasztikus csapat, ezúttal azonban személyi problémákkal küzdött.

Jupp Heynckes (balra) igyekezett megvigasztalni Tito Vilanovát a lefújás után - Fotó: AFP

"Nyilván más a helyzet, ha Messi is ott van a pályán, akinek a lába nem volt teljesen rendben, így nem kockáztathattam meg, hogy - híján a kellő edzéseknek - betegyem, s esetleg súlyosbodjék a sérülése" - nyilatkozta a vezetőedző, aki hozzátette, tagadhatatlan, hogy sokkal jobb formában, s jobb fizikai állapotban levő ellenféllel kerültek szembe.

"A különbség abban jelentkezett, hogy a mi csapatunk a sérülések, a hiányzók miatt gyengébb formában futballozott, szemben a minden játékosát mozgósítani tudó Bayernnel" - magyarázta Vilanova, aki egyúttal a jövőt illetően leszögezte: nincs szükség csapaterősítésre, új játékosok szerződtetésére, elegendő, ha mindenki felépül és rendelkezésre áll a Barcánál.

Kollégája, Jupp Heynckes ugyanakkor érthető módon teljesen "panaszmentesnek" bizonyult, s nem maradt adós a rivális dicséretével sem.

"Amikor a sorsoláson kiderült, hogy a Barcelonával kerülünk szembe, el nem tudtam volna képzelni, hogy 4-0-val, majd 3-0-val zárulnak a meccseink. A Barcelona fantasztikus csapat, ma személyi problémái voltak, mert azért egyáltalán nem ugyanaz a helyzet, amikor Messi is játszik... Mindenesetre mi kilencven percen át egységes csapatként magas szinten teljesítettünk" - nyilatkozta Heynckes.