Premier League

Ferguson a bírókat, Wenger a szurkolókat szidta

Döntetlent hozott az Arsenal és a friss bajnok Manchester United vasárnapi, londoni rangadója az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök menedzsere szerint igazságtalan volt a csapatának kiosztott öt sárga lap.

"Az Arsenal hatalmas iramban kezdte a meccset, nagyon agresszívan támadtak és sokszor keményen szereltek. A bíró egyszerűen nem tudott lépést tartani a meccsel. Ha mi szabálytalankodtunk, azonnal felmutatta a sárga lapot. Öt játékosomat figyelmeztette, nem hinném, hogy igaza volt. Lehet, hogy mi vagyunk a negatív csúcstartók a ligában" - szidta Phil Dowdot a skót menedzser.

"Kemény mérkőzést vártunk, és azt is kaptunk. Az Arsenal a Bajnokok Ligájáért harcol, nagy kihívásra számítottunk. De az az igazság, hogy ha a játékosok egyet-kettőt kihasználnak a lehetőségeikből, akkor kényelmesen megnyerhettük volna a meccset" - szúrt oda övéinek is Ferguson.

Kollégája, Arsene Wenger megvédte csapatát. "Mindkét együttes megtett mindent a győzelemért az első pillanattól az utolsóig. Mindent megpróbáltunk, de az első félidő vége előtt kapott gól nagy csapást mért a teljesítményünkre, ez az egyetlen, ami miatt bánkódhatunk."

A Vörös Ördögök egyenlítő gólját Robin van Persie szerezte büntetőből. A holland csatár korábban nyolc évig erősítette az Arsenalt, a szurkolók mégis végig kifütyülték a mérkőzésen. "Nagyon kiábrándító, hogy visszatérésekor ilyen ellenségesen fogadtak a szurkolók egy nagy játékost" - mondta a francia tréner.

Premier League, 35. forduló:
Arsenal-Manchester United 1-1 (1-1)
gólszerző: Walcott (2.), ill. Van Persie (44. - 11-esből)