NFL

Aaron Rodgers letaszította a trónról Joe Flaccót

  • MD

A Green Bay Packers Clay Matthews múlt heti hosszabbítása után a másik kulcsfontosságú játékosával is megállapodott végre. Aaron Rodgers a következő öt évben marad a Packersnél 110 millió dollárért, amiből 40-et már az első évben megkap. Rodgers átlagbére 22 millió dollár lesz, ezzel a legjobban kereső játékos lett a liga történetében.

Eddig tartott Joe Flacco regnálása az NFL fizetési listájának élén. A 47. Super Bowl MVP-je hat évre állapodott meg 120.6 millió dollár értékben a Baltimore Ravensszel, ezt most Aaron Rodgers múlta felül öt évre kötött 110 millió dollárt fizető kontraktusával. A Packers illetékesei és maga a játékos a 2013-as draft második napján jelentették be, hogy megszületett a megállapodás, és a várakozásoknak megfelelően Rodgers a liga történetének legjobban fizetett játékosává vált.

Rodgers új szerződése 2019-ig lesz érvényes, az első három évben 62, az első évben pedig 40 milliót kap kézhez ebből a summából. Rodgers átlagfizetése 22 millió dollár lesz, ami majdnem két millióval múlja felül Flacco átlagbérét (20.1 millió).

"Nagyon hálás vagyok a csapatnak, hogy ez a megegyezés létrejött. Izgatott vagyok, hogy megadták a lehetőséget, hogy Green Bayben fejezhessem be a pályafutásomat - még hét év van hátra a szerződésemből - és a fiatalok miatt is bizakodó vagyok."

Aaron Rodgers immáron a liga legjobban megfizetett játékosa

Rodgers elmondása szerint a csapat menedzsmentjével már a holtszezon elején megkezdték a tárgyalásokat, és ez a mostani megegyezés már mindkét fél igényeit kielégítette. A legérdekesebb talán az, hogy a jelenlegi szerződésének utolsó két évével kombinálva sikerült a fizetési sapkába beleszámító bért 21 millió alatt tartani, míg Joe Flacco a kontraktusának negyedik évében 29 millió dollárral fogja terhelni a Ravens fizetési sapkáját.

Rodgers négy évvel ezelőtt kapta meg a stafétabotot Brett Favre távozásával, és azóta 46-16-os mérleggel büszkélkedhet vele a Packers. Az elmúlt négy idényből 142 touchdownt készített elő, és csupán 32 alkalommal adott interceptiont.

A Packers láthatóan egy példát állít az NFL-es csapatok elé, mivel a csapat nem engedi el a saját maga által kinevelt játékosokat. Clay Matthews és Aaron Rodgers után B.J. Raji lehet a következő játékos, akivel hosszabbít a Packers.