Bajnokok Ligája

Új Barca született, úgy hívják: Bayern

A Bayern München 4-0-ra verte otthon az FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén. A katalánok helyzet nélkül tudták le a 90 percet, és rendkívül nehéz helyzetből várják a jövő heti visszavágót.

Bayern

Hatalmas lendülettel kezdett a Bayern, a 2. percben Robben került szembe Valdés kapussal, két müncheni várta középen a passzt, a holland inkább a jobb oldali ötös sarkáról a kapusba püfölte a labdát. A 16. percben Lahm lövése Piqué kezéről szögletre pattant, Kassai Viktor nem ítélt büntetőt. A Bayern őrületes iramot diktált az első negyedórában, a hazaiak uralták a játékot és a 25. percben gólt szereztek. Robben jobbról kanyarított középre, Dante Daniel Alvés nyakából tovább fejelte a labdát, Müller pedig öt méterről úgy bólintott a hálóba, hogy Valdést érintette a labda (1-0). A 29. percben egyenlíthetett volna a Barca, Pedro jobbról centerezett, Messi kaphatta volna tisztán a labdát, Dante azonban szögletre mentett. Néhány pillanattal később ismét a barcelonai kapu előtt zajlottak az események, ezúttal Daniel Alvés kezét érintette a labda a 16-oson belül, Kassai ismét továbbot intett. Kőkeményen űzték egymást a felek, a müncheniek alighanem vért ittak a meccs előtt, mert minden labdáért vetődtek, csúsztak, másztak. Negyvenöt percet követően Neuernek nem volt védeni valója, a barcelonaiak nem okoztak zavart a bajorok kapuja előtt.

Gomez

A második félidőben szinte azonnal folytatódott a Bayern-roham. A 49. percben Robben jobbról ívelt be szögletet, Müller a túloldalról középre fejelte labdát, Gomez pedig leshelyzetből, közelről a hálóba lőtt (2-0). Hat perccel később Ribéry balról tüzelt Daniel Alvés mellől, a labda a hosszú sarok mellett suhant át az alapvonalon. Az 58. percben Robben került helyzetbe, hat méterről a bal kapufa mellé fejelt. A 69. percben kellett először védenie Neuernek, Bartra gyenge kísérletét fogta. Négy perccel később Robben magánszáma okozta az újabb hangrobbanást, a holland a 16-os jobb oldalán kapura tört, Müller egy elzárással felborította Jordi Albát, így Robben tisztán folytatta útját, majd közelről, éles szögből a hosszú alsó sarokba lőtt (3-0). A 81. percben Müller került helyzetbe, Valdés védte a löketét, egy perccel később viszont ünnepelhetett a bajor csatár: Alaba balról centerezett, Müller pedig közelről a kapu közepébe bombázott (4-0). A hajrá perceiben Jordi Alba Robbenhez vágta a labdát, amiért sárgát kapott, majd Iniestát is lappal büntette Kassai. A három perc hosszabbításban is a hazaiak nyomtak, bajor szöglettel zárult a derbi.

A Bayern München végig egyértelmű fölényben játszott, a Barcelona helyzet nélkül tudta le a meccset. A bajor csapat egy percre sem engedte ki kezéből az irányítást, annak ellenére is végig dominált, hogy a Barcelona szokás szerint többet birtokolta a labdát. A látványt és az ellenállhatatlan akciókat a Bayern Münchentől láttuk, amely könnyen lehet, hogy átvette a hatalmat Európában.

A visszavágót egy hét múlva, május 1-jén játsszák.

Bajnokok Ligája
elődöntő, 1. mérkőzés
Bayern München-Barcelona 4-0 (1-0)
München, Allianz Arena, vezette: Kassai Viktor
Gól: Müller (25., 82.), Gomez (49.), Robben (73.)
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - J. Martínez, Schweinsteiger - Robben, Müller (Pizarro, 83.), Ribéry (Shaqiri, 89.) - Gomez (Luiz Gustavo, 71.).
Barcelona: Valdés - D. Alvés, Pique, Barta, J. Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - A. Sánchez, Messi, Pedro (Villa, 83.).
[1439424] 2013-04-23 20:45:00 Bayern München - Barcelonax;