Női kézilabda NB I

Amorim szerint védekezésben javulniuk kell

A Bajnokok Ligája-döntős Győr nyerte a női kézilabda NB I döntőjének első felvonását az FTC ellen.

„Az első félidő hellyel-közel az elvárásoknak megfelelően sikerült mind támadásban, mind védekezésben. A második félidőben kicsit leengedtünk, amelynek hatására az ellenfélnek önbizalmat adtunk, és ezzel élt is. Fontos, hogy a magas színvonalú játékot végig tudjuk tartani a következő mérkőzésen" – nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

„Nagyon örülök az első győzelemnek a bajnoki döntőben, jól játszottunk, de a második mérkőzésre a védekezésünket azért szeretnénk szilárdabbá tenni” – tette hozzá Eduarda Amorim, aki hat góllal járult hozzá a mai gólgyártáshoz.

„Az első félidőben a labdaeladásokkal és technikai hibákkal megkönnyítettük az ellenfél dolgát. Örülök, hogy a második félidőben a hitünk és tartásunk megmaradt, de Tomori Zsuzsa sérülése súlyosnak tűnik, amely nem jó jel a jövőre nézve” - fogalmazott Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője.

Döntő, 1. mérkőzés:
GYŐRI AUDI ETO KC – FTC RailCargo Hungária 34-28 (20-13)
Győr, 1500 néző.
 
Győri Audi ETO: Lunde – Görbicz 9 (4), Lekic3, Löke4,Radicevic 2, Rédei-Soós, Szepesi 4. Csere: Herr, Amorim 6, Kovacsics, Tervel, Sirián 1, Hornyák 2, Orbán 3. Kiállítások: 4 p. Vezetőedző: Ambros Martín
 
FTC Rail Cargo Hungária: Pastrovics – Cifra 1, Vérten, Szucsánszki 5, Kovacsicz, Tomori 8 (3), Szamoránszky3. Csere: Szarka, Such 2, Deáki 2, Dajka 6, Lukács, Németh, Szekerczés 1.Kiállítások: 8 p. Vezetőedző: Elek Gábor