Férfi kézilabda BL

A Kiel csapatkapitánya szoros párharcra számít a Veszprém ellen

Az MKB Veszprémet kemény diónak tartja Marcus Ahlm, a THW Kiel csapatkapitánya, olyannak, amelyet fel kell törniük, hogy címvédőként bejuthassanak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. A svéd játékos a sorozat honlapjának elmondta: noha múlt vasárnap megnyerték a Német Kupát, és jó esélyük van a bajnoki címre is, a legfontosabbnak mégis a BL-trófea begyűjtését tartják.

Marcus Ahlm kemény diónak tartja a Veszprémet

A negyeddöntős ellenféllel, a Veszprémmel kapcsolatban kijelentette: két szoros meccsre számít, és azt nem tartja fontosnak, hogy csapatával idegenben vívja majd a visszavágót. Az sem mérvadó szerinte, hogy a csoportmeccsek során egy góllal kikaptak Veszprémben, ugyanakkor 31-20-ra nyertek otthon.

A Kieltől a szezon végén távozó Ahlm hozzátette: tisztelik magyar riválisukat, amely meccsről meccsre egyre jobban játszik. Ahogy fogalmazott: kemény diónak tartja a Veszprémet, amelyet fel kell törniük, mert máskülönben nem tudják megvédeni BL-címüket. A két csapatot azonos szintűnek nevezte, akárcsak a negyeddöntő másik három párharcának résztvevőit.

A Kiel vasárnap délután fogadja a Veszprémet, amely április 27-én, szombaton 16 órától lesz a visszavágó házigazdája. A kölni négyes döntőt június elsején és másodikán rendezik.

A vasárnap 17:15 perckor kezdődő THW Kiel-MKB Veszprém BL-negyeddöntőről élő, szöveges közvetítés formájában számolunk be a hathárom.com-on.