Női kézilabda NB I

Tomorival ezt a mérkőzés valószínűleg megnyertük volna - Elek Gábor

Szerdán este 24-22-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája-középdöntős FTC Rail Cargo Hungaria az Érd otthonában a női kézilabda NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A tartalékos ferencvárosiak vezetőedzője, Elek Gábor a mérkőzés után a klub hivatalos honlapjának adott videóinterjújában hangsúlyozta, a végjátékban lányai képtelenek voltak végrehajtani a taktikai utasításokat.

"Nagyon gyorsan eladtuk az előnyünket, és ettől bepánikoltunk" - értékelt a fradi.hu-n a szakvezető. "Attól az egytől féltem az egész mérkőzés során, hogy Szucsánszki Zitát kikapcsolják a játékból, sajnos ez a végjátékban bekövetkezett. Már az edzéseken láttam, hogy erre a helyzetre nem igazán tudunk megoldást találni. A megfelelő kapusteljesítményünk fellazult, valamint a védekezésbe is belefáradtunk a végén. Az Érd annak köszönheti a győzelmét, hogy többen voltak, ha Tomori Zsuzsanna a pályán van, ezt a meccset nagy valószínűséggel megnyertük volna. Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk Érden, ettől függetlenül bánatos és mérges vagyok, mert a hajrára teljesen elfogytunk taktikailag. Annyira belefáradtunk a harcba, hogy a lányok azt sem tudták megvalósítani, amit időkérésnél megbeszéltünk."

A ferencvárosiaknál Tomori Zsuzsanna eltiltás, Nerea Pena és Zácsik Szandra pedig sérülés miatt nem léphetett pályára Érden. Az alapszakaszt már biztosan másodikként záró zöld-fehérek az utolsó körben, szombat délután a Békéscsaba gárdáját fogadják a Népligetben.

Női kézilabda NB I
21. forduló
ÉTV-Érdi VSE-FTC-Rail Cargo Hungaria 24-22 (8-13)
ÉTV-Érdi VSE: Oguntoye, Koren 1, Kovács A. 4, Bognár 6, Kisfaludy, Szekeres, Balog 3 Csere: Gridnyeva, Elez 1, Wolf 3, Vincze 2, Vukcevic 3, Kovács G, Oláh 1
Edző: Szabó Edina
 
FTC Rail Cargo Hungaria: Abramovich, Kovacsicz 2, Szekerczés 4, Szucsánszki 7(3), Szamoránsky 3, Dajka 1, Vérten 2 Csere: Pastrovics, Such 1, Cifra 1, Deáki 1, Szarka
Edző: Elek Gábor