Magyar foci

A Ferencváros gól nélküli döntetlennel búcsúztatta az Albert Stadiont

  • Horváth Gergely

Gól nélküli döntetlennel zárult a Ferencváros-CFR Kolozsvár mérkőzés, amely az utolsó találkozó volt a jövő héten bontásra kerülő Albert Stadionban.

A Republic együttes slágereire vonultak a szurkolók az Albert Stadion, a "régi" Albert Stadion kapuihoz, utolsó alkalommal... Hamarosan ugyanis "nagy kő zuhan", vagyis megkezdődik az 1971-től épített, majd 1974-ben átadott aréna bontása. Számos felejthetetlen pillanat, mérkőzés és gól juthatott játékos, szurkoló és újságírói eszébe, amikor belépett a létesítménybe, ha netán mégsem, a kivetítőkön pergő filmkockákon keresztül felidézhették az elmúlt negyven esztendő képeit Lisztes Krisztián Bajnokok Ligája-góljától egészen a 2004-es bajnoki cím mámoros ünnepléséig. Rezesbanda vezette körbe a gyepen a klub szakosztályainak képviselőit, akik a Ferencváros legendás bajnokaival - többek közt Magyar Zoltán tornásszal és Sike András birkózóval - tettek tiszteletkört a pályán.

Közvetlenül a kezdőrúgás előtt került sor a labdarúgócsapat korábbi játékosainak köszöntésére, melynek keretében Lipcsei Pétert, Lisztes Krisztiánt, Balog Zoltánt, Dragóner Attilát, Rósa Dénest és Keller Józsefet díjazták. A zöld-fehér drukkerek a 2002-ben halálra vert Simon Tibor nevét skandálták, a csupaszív játékáról híres hátvéd méltó tagja a halhatatlanok névsorának.

A találkozó első helyzete Marko Ranilovic kapuja előtt alakult ki, Pantelisz Kapetanosz remekül lépett ki a védők között, de a görög válogatott támadó ziccerben magasan fölé lőtt. Ugyan a mérkőzés alapvetően a gála jegyében telt, Dragóner ugyanolyan határozott mozdulattal állította meg Rui Pedrót, mint néhány évvel ezelőtt aktív játékosként. A portugál kissé zokon is vette a belépőt... A kolozsváriak a félidő folyamán a létesítmény bontásában is segédkeztek, a vendégek egyik védőjének felszabadítása után a labda a hangosító berendezés "jókedvét" törte le. Az első félórát követően a kezdés előtt ünnepelt veteránokat - a jelenleg is aktív Balogot kivéve - lecserélte Ricardo Moniz vezetőedző, helyükre az élvonalban ezidáig kevés lehetőséghez jutó fiatalok érkeztek. Csilus Tamás a második játékrész elején helyzetbe is került, lövését a gólvonalról mentették a látogatók. Az 57. percben egy kezezés után büntetőhöz jutott a házigazda, Juha Hakola tizenegyesét azonban Stancioiu Eduard hárította.

A zöld-fehérek gól nélküli döntetlennel búcsúzott az Albert Stadiontól, 2014 őszén pedig remélhetőleg már új arénájában fogadhatja riválisait.

Fotó forrása: www.fradi.hu

Gálamérkőzés
Albert Flórián Stadion
Ferencváros-CFR Cluj 0-0
FTC: Ranilovic (Kunsági, 46.) - Jovanovic, Dragóner (Simita, 29.), Keller (Birtalan, 29.), Balog (Somalia, 74.) - Rósa (Pantelisz, 29.), Lipcsei (Vass, 19.), Csilus, Lisztes (Nehéz, 29.) - Gárdos, Hakola
Vezetőedző: Ricardo Moniz
 
CFR: Felgueiras (Stancioiu, 46.) - Pinto (Panin, 12.), Maftei (Cadú, 46.), Piccolo (Diogo, 42.), Rada (Sané, 39.) - Godemeche, Muresan, Muniru, Rui Pedro (Hora, 76.) - Kapetanos, Deac (Weldon, 77.)
Vezetőedző: Paulo Sergio