Bulvár

Guardiola szobájában parolázott Baggio és Messi a 2010-es BL-negyeddöntő után - videó

Különleges felvétel látott napvilágot a legismertebb videómegosztó portálon néhány órával ezelőtt. A képsorokat, melyeken Josep Guardiola, Roberto Baggio és Lionel Messi szerepel, a 2010-es Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján rögzítették, az FC Barcelona az argentin zseni négy góljával 4-1-re győzött az Arsenal ellen, és 6-3-as összesítéssel továbbjutott.

A lefújást követően a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Baggio a Camp Nou egyik szobájába sietett, amely a katalánok akkori vezetőedzőjének irodájául szolgált. Az 56-szoros olasz válogatotthoz hamarosan megérkezett Guardiola is, akivel szívélyesen üdvözölték egymást és elbeszélgettek a mérkőzésről. Nem csoda, hogy az egykori két kiváló labdarúgó jó viszonyt ápol, hiszen a 2000-es évek elején néhány évig egy csapatban, a Brescia Calcio színeiben rúgták a bőrt.

Miután Baggio átrendezte a mágnestáblát, megérkezett a négygólos Messi is, akit Guardiola bemutatott itáliai barátjának. "Tudtad, hogy Roberto nagyon szereti Argentínát?" - kérdezte játékosát Pep, mire Baggio elmondta, hogy néhány napja a Pampák közelében található Santa Rosa városkában járt. A videóból az is kiderül, hogy az 1993-ban Aranylabdával jutalmazott korábbi olasz csatár már három másodperccel a "Bolha" gólja előtt tudta, hogy a labda túljut majd a gólvonalon.

"Roberto volt a legjobb játékos, akivel valaha együtt játszottam" - mondta Guardiola. "Pedig hatszor vagy hétszer operálták meg a térdét... Meccseket nyert, bajnokságot nyert, elképesztő! Igaz, most már van egy pici pocakja..."

"Az argentin húsoktól van..." - reagált Baggio.