NFL

Lepaktált a riválissal Greg Jennings

  • MD

Az utolsó nagy név is elkelt a szabadügynök-piacon az elkapók posztján. Greg Jennings három nap tárgyalás után dűlőre jutott a Minnesota Vikingsszel, és a következő öt évben 47.5 millió dollárért cserébe fogja szolgálni őket.

Az első napon mutatott érdeklődés hiánya után még az is felröppent, hogy Greg Jennings végül mégsem vált csapatot, és marad Green Bayben Aaron Rodgers célpontjának. A Minnesota Vikings azonban kitartó maradt, és a párnapos tárgyalás végül meghozta a gyümölcsét egy ötéves szerződés képében.

Greg Jennings a Vikingsben 47.5 millió dollárt fog keresni összesen: ebből 18 millió garantált, és a 45 millió dolláros alapfizetéshez 500 ezer dolláros Pro Bowl-részvételi bónusz is jár az elkapónak. Jennings eddig két Pro Bowlon vett részt, és 2011-ben a Packersszel Super Bowlt nyert. A Packers történetének tíz legjobb elkapója között van elkapások, elkapott yardok és touchdownok számában is. 2008 és 2010 között minden évben 1100 yard felett zárt.

A tavalyi alapszakasz sérülés miatt nem sikerült már ilyen fényesre, csupán nyolc meccsen tudott pályára lépni. Jennings már a 2011-es szezonban is sérülésekkel bajlódott, és valószínűleg ez állhatott annak hátterében, hogy a vártnál jóval kevesebb volt az érdeklődés az irányában. Az idei szabadügynök-piac többi nagynevű elkapója, Mike Wallace, Wes Welker és Danny Amendola már az első két napon elkeltek.

A Vikingsnek mindenképp szükség volt egy elit elkapóra, miután elcserélték Percy Harvint a szabadügynök-piac megnyitása előtti napon a Seattle Seahawksba. Jennings, ha el tudja kerülni a sérüléseket, akkor tökéletesen fogja tudni pótolni Harvint. Jenningsen nagy lesz a teher: a Vikings a liga második legrosszabb helyén végzett a passzolt yardok kategóriában. Christian Ponder irányító a szezon második felében már nem volt veszélyes tényező az ellenfél passzvédelmével szemben, ennek érdekében a Vikings megállapodott Matt Cassellel is csütörtökön, aki Ponder gyengélkedése esetén átveheti a stafétabotot.

Nem ez az első alkalom, hogy a Vikings a csoportrivális Packerstől igazolt. Korábban Brett Favre-t, Darren Sharpert és Ryan Longwellt is leszerződtették a Sajtfejűektől.