Női kézilabda BL

Győzni szeretnénk Zvenyigorodban - Elek Gábor

Elek Gábor vezetőedző szerint nem adja fel elődöntőbe jutási álmait a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, noha sérülések miatt nagyon tartalékos a csapat.

A zöld-fehéreknél Zácsik, Pena és Deáki eleve hiányzott szombaton a román Valcea elleni, dabasi mérkőzésről, ráadásul Tomori is betegen vállalta a játékot. Az első három középdöntős forduló után még százszázalékos, ám azóta két vereséget begyűjtött FTC abban az esetben jut tovább, ha a záró fordulóban több pontot szerez Zvenyigorodban, mint amennyit a Valcea otthon a Krim Ljubljana ellen, illetve ha nyer Oroszországban, és a Valcea legalább 15 góllal bizonyul jobbnak a Ljubljanánál.

"Nem adjuk fel! Győzni szeretnénk szombaton Zvenyigorodban, és majd meglátjuk, ez mire elegendő" - mondta a tréner a klub honlapján. Hozzátette: amit csapata eddig elért, arra nagyon büszke.

A másik magyar BL-érdekelt, a tavaly finalista Győr a címvédő Buducsnoszt Podgoricának sem kegyelmezett, a montenegrói fővárosban is győzött, így az egyik legnagyobb ellenfél már biztosan nem juthat négy közé.

Női kézilabda
Bajnokok Ligája
I. csoport:
Győri Audi ETO KC-Randers (dán), szombat 16.00
Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 17.45
Az állás: 1. Győr 10 pont, 2. Larvik 6, 3. Podgorica 3, 4. Randers 1.
II. csoport:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat 14.00
Oltchim Valcea (román)-Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 18.00
Az állás: 1. Ljubljana 8 pont, 2. Valcea 6 (131-122), 3. FTC 6 (136-143), 4. Zvenyigorod 0.
A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével és I. jelű kvartett győztese a II. csoport másodikjával találkozik.