Bajnokok Ligája

Nem kételkedik a döntése helyességében a MU-Real játékvezetője?

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint nehéz megtartani a futballba vetett hitet, ha olyan kiállításokat lát, mint Nanié volt a Real Madrid elleni keddi BL-mérkőzésen, az egyik spanyol lap ugyanakkor a piros lapot felmutató játékvezetőt idézi, aki szerint teljesen jogos volt a döntés.

A Vörös Ördögök menedzsere a csapata hétvégi, Chelsea elleni kupameccsét felvezető sajtótájékoztatón beszélt először a keddi BL-meccsről, amelynek sajtótájékoztatóját kihagyta: "Nehéz megőrizni a hitet, ha visszatekintünk arra, hogy mi történt az elmúlt években. Harmadszor esünk ki egy bíró döntése miatt, nem könnyű ezt elfogadni. Aggódtam a meccs előtt, ezt el is mondtam a kollégáimnak. De most már ennek vége. Tovább kell lépnünk."

Cüneyt Cakir játékvezető megy le a pályáról a Manchester United-Real Madrid mérkőzés után a Bajnokok Ligájában 2013-ban.

A spanyol AS című lap állítólag megkérdezte Cüneyt Cakir játékvezetőt az esetről, bár a török szövetség hivatalos közleményben tagadta, hogy készült volna ilyen interjú. Mindenesetre az újság a következő szavakat jelentette meg a bíró nyilatkozataként: "Egyáltalán nem kételkedek a döntés helyességében. A piros lap jogos volt. Egyszer majd a szurkolók is elfogadják ezt. Engem egyáltalán nem zavart meg a dolog, nem is gondolok rá. Kaptam már több kritikát is, de mindig meg tudtam ezt emészteni. Most is menni fog."

A kiállítás jogosságával egyébként Pierluigi Collina, korábbi kiváló olasz játékvezető, az UEFA bírói vezetőségének tagja is egyetértett.