Bajnokok Ligája

Angliában nyerni nagy tettnek minősül - Heynckes

A Bayern München 3-1-re nyert az Arsenal otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.

Heynckes

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője szerint csapata rászolgált a 3-1-es sikerre.

"Angliában legyőzni egy angol csapatot nagy tettnek minősül - fogalmazott Heynckes. - A Bayern történelme megmutatja, hogy a múltban sokszor nehéz dolgunk volt. Nagyszerűen kezdtünk és különösen az első félidőben jól játszottunk, de azt is látni kell, hogy az Arsenal remek csapat. Kőkeményen meg kellett dolgoznunk az eredményért. A második félidőben támadni tudtunk és helyzeteket teremtettünk, rászolgáltunk a 3-1-es sikerre. Egy rögzített szituációt követően kaptuk a gólt, ami némileg váratlanul ért, mert alaposan felkészültünk. Általában nagyon aprólékosan kielemzem az ilyen helyzeteket, ezúttal sok volt a taszigálás és a lökdösődés, végül gól lett belőle.

UEFA Bajnokok Ligája
nyolcaddöntő, első mérkőzés
Arsenal-Bayern München 1-3 (0-2)
Emirates Stadion, London, vezette: Svein Oddvar Moen (norvég)
 
Gólszerzők: Podolski (55.) illetve Kroos (7.), T. Müller (21.), Mandzukic (77.)
Sárga lap: Vermaelen (15.), Sagna (22.), Arteta (24.), Podolski (66.), Ramsey (67.) illetve Schweinsteiger (36.), T. Müller (58.), Lahm (90.)
Kiállítva: -
 
Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Wilshere, Arteta - Ramsey (Rosicky, 71.), Santi Cazorla, Podolski (Giroud, 72.) - Walcott
Menedzser: Arsene Wenger
 
Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - Müller, Kroos (Luiz Gustavo, 73.), Ribéry (Robben, 63.) - Mandzukic (Gomez, 79.)
Vezetőedző: Jupp Heynckes