VB 2014

Így állhat fel a román csapat Budapesten - Mutu is a kezdőben

Sajtóhírek szerint Adrian Mutu visszatérhet a román együttesbe a magyarok elleni budapesti mérkőzésre.

Romániában nagy terjedelemben foglalkoznak a magyarok elleni budapesti vb-selejtezővel. A Prosport összeszedte, mi a négy legfontosabb dolog a sorsdöntő mérkőzésen Victor Piturca szövetségi kapitány számára.

- A csapat kapitánya, Razvan Rat az egyik leggyengébb teljesítményt nyújtotta az ausztrálok elleni felkészülési mérkőzésen. Az ő helyébe akár Stefan Radu léphet a lap szerint, de nem valószínű, hogy a kapitány kikerül a kezdőből.

- A második fontos kérdés, visszatér-e a csapatba Adrian Mutu, és ha igen, milyen feltételekkel.

"Budapesten tapasztalt játékosokra lesz szükségünk"
- jelentette ki a szövetségi kapitány, ami arra utalhat, hogy a 34 éves Mutu is ott lehet a csapatban. Azt is biztosra veszik, hogy amennyiben a csatár visszatér, nem fog a kispadon ülni, mint a korábbi mérkőzéseken, hanem kezdő lesz.

- Ki lesz a támadó a román együttesben? Marica sérülés miatt minden bizonnyal lemarad a találkozóról, emiatt ezen a ponton is szóba jön Mutu. A 4-2-3-1-es rendszerben még felmerülhet Marius Niculae, Bogdan Stancu is, de a legjobb megoldás feltétlen Mutu lenne az egycsatáros játékra.

- Bekerül-e a csapatba a Stuttgart által télen leigazolt Maxim? A 22 éves középpályás január 31-én igazolt Hajnal Tamás együtteséhez, de a legutóbb csak 15 percet kapott a kapitánytól. "Még nem képes ugyanazon a szinten végigjátszani egy egész mérkőzést" - jegyezte meg Piturca, így minden bizonnyal csereként számol vele Budapesten.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-d-csoport-2012-2013/1147875