Tenisz

Rosol magát sem kímélte, övé a hónap legszebb ütése - videó

  • VNA

Hiába a cseh Lukas Rosol bravúros mozdulata, mégis veszítette a cseh-svájci Davis Kupa találkozón Stanislas Wawrinka ellen.

Aki fogott már valaha teniszütőt a kezében, az pontosan tudja, hogy férfiként mekkora kockázatot jelent az, ha valaki az ütőt a lábai között meglendítve próbál visszaadni egy labdát. A profi teniszezők közül sokaktól láttunk már ilyen mozdulatot, amely után ha a labda átmegy az ellenfél térfelére, akkor bravúrról peszélünk. Ha pedig a kockázatos megoldás netán egy nyerő ütést is eredményez, akkor az év ütéseként jellemezhetjük az ütést. Ez utóbbi kategóriára mutatott példát pénteken a Davis Kupában játszott svájci-cseh találkozó, ahol Lukas Rosol ütött egy káprázatos nyerőt Stanislas Wawrinka ellen:

Ez a bravúros ütés sem volt azonban elég neki a győzelemhez, az Australian Openen a későbbi győztes Novak Djokovicsot is megszorongató Wawrinka ugyanis 6-4, 6-3, 6-4-re nyert ellene. A címvédő csehek az első nap után mégsem hátrányból várhatják a szombati párost, lévén Tomas Berdych négy szettben győzött Henri Laaksonen ellen, így a Genfben zajló svájci-cseh csata ma délután 1-1-ről folytatódik.