U21-es válogatott

A spanyolokkal és az osztrákokkal egy csoportban a Róth-csapat

Nyonban kisorsolták a 2013-2015-ös U21-es Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott ellenfelei: Spanyolország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina és Albánia.

Nehéz csoportban az U21-es csapat

A sorsoláson 52 csapat neve szerepelt a golyókba rejtve, a rendező Csehország automatikusan a nyolcas döntő résztvevője. Ebben a formában ez a torna lesz az utolsó U21-es Európa-bajnokság – ezért hatványozott érdeklődés követi a sorozatot.

A csoportokból 14 csapat (tíz csoportgyőztes és a négy legjobb második) jut tovább a rájátszásos szakaszba. Az 52 csapatot öt kalapba sorolták, az érvényes UEFA-együttható alapján. Mindegyik kalapból egy csapat került az adott csoportba, kivéve az ötödik kalapot, amelyből kettő jutott az első és a második csoportba.

Az első két „körben” viszonylag kevés izgalom jutott nekünk, hiszen nem tudtuk, hova kerül majd Róth Antal együttese. Úgy tűnt, a 4. csoportot lenne az első két csapat megismerése alapján a legjobb elkerülni. Aztán a finn, a szlovén és a szlovák válogatott neve után éppen a magyart húzta ki Gianni Infantino, oda kerültünk.

A második kalapból az osztrák válogatottat kapta a magyar válogatott, majd a legerősebbek közül a talán valóban legerősebbet, a spanyol legénységet.

„A spanyolok kiemelkednek a csoportból, de az egész mezőnyből is. A többi ellenfél játékereje közel azonos, így a csoport a spanyolok mögött kiegyensúlyozott” – mondta a sorsolás után Róth Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak.
 

Az U21-es Eb csoportbeosztás
1. csoport: Anglia, Wales, Finnország, Moldova, Litvánia, San Marino
2. csoport: Oroszország, Dánia, Szlovénia, Bulgária, Andorra, Észtország
3. csoport: Hollandia, Skócia, Szlovákia, Grúzia, Luxemburg
4. csoport: Spanyolország, Ausztria, MAGYARORSZÁG, Bosznia-Hercegovina, Albánia
5. csoport: Svájc, Ukrajna, Horvátország, Lettország, Liechtenstein
6. csoport: Németország, Románia, Montenegró, Írország, Feröer-szigetek
7. csoport: Svédország, Törökország, Görögország, Lengyelország, Málta
8. csoport: Izrael, Portugália, Norvégia, Macedónia, Azerbajdzsán
9. csoport: Olaszország, Szerbia, Belgium, Ciprus, Észak-Írország
10. csoport: Franciaország, Fehéroroszország, Örményország, Izland, Kazahsztán