U21

Győzelemre készül a magyar válogatott

  • hatharom.com

Folytatódnak az U21-es Eb-selejtezők 4. csoportjának küzdelmei, Robert Kilin tanítványai előbb a csoportban velünk azonos pontszámmal álló Izraelt fogadják a megújult Gyirmóti Alcufer Stadionban, majd a második helyezett Albánia otthonában lépnek pályára.

Győzelemre készül a magyar válogatott / mlsz.hu

Mindkét csapat ellen bizonyítani szeretne utánpótlás-válogatottunk, hiszen Albánia ellen a Pancho Arénában egy küzdelmes meccsen nem sikerült nyernie (Prosser duplájával sikerült döntetlenre menteni a meccset a kétszer is vezetést szerző vendégcsapat ellen), míg Izraelben egy fertőzéses megbetegedés sújtotta a csapatunkat, így épphogy ki tudtunk állni a mérkőzésre, és nem is kerültük el a vereséget.

Egyik ellenfelünk sem tűnik verhetetlennek, bár tény, hogy Robert Kilin szövetségi edző számára nem kizárólag a jó eredmény elérése fontos, hanem az is, hogy a keretből minél több játékos közelítse meg az A-válogatottnál elvárt szintet.

"Komoly ellenfelek várnak a csapatunkra a következő két játéknapon - mondta az mlsz.hu-nak a kerethirdetés után a szövetségi edző. - "Izrael ellen hazai pályán természetesen győzelemre készülünk, mint ahogy jó eredményt szeretnénk elérni Albániában is. Ősszel idegenben nehéz helyzetben voltunk az izraeli válogatott ellen, sok játékosunkat érintette a megbetegedés, így azon a mérkőzésen nem lehetett valós szakmai célokért játszani. Úgy gondolom, hogy verhető csapat, így Gyirmóton győzelemre készülünk ellenük. Albánia válogatottja nagyon erős, amit a Pancho Arénában ellenük játszott meccsünk és a tabellán elfoglalt helyezésük is bizonyít. Ennek ellenére jó eredményre, és ami még ennél is fontosabb, jó játékra készülünk ellenük is. Ebben a korosztályban már nem csupán az eredmények számítanak, legalább ilyen fontos, hogy ezek a nemzetközi mérkőzések kiváló fejlődési lehetőséget jelentenek a játékosoknak. Ezzel a nemzetközi tapasztalattal pedig felépítjük őket, hogy a klubcsapataikban jobb teljesítményre legyenek képesek, és akár a nagyválogatottban is bizonyíthassanak."

[1942386] 2016-03-24 19:00:00 Magyarország U21 - Israel U21x;5

Robert Kilin vezette magyar U21-es válogatott öt forduló után hét ponttal áll Eb-selejtező csoportjában. A válogatott játékosai jó formában és jó hangulatban várják a csütörtöki találkozót, amelyen az Olaszországban légióskodó Forgács Dávid szerint várhatóan egy kivárásra játszó izraeli csapat lesz az ellenfél. A mieinknek van miért visszavágniuk ellenfelüknek, miután ősszel, Izraelben 3-0-ás győzelmet arattak a hazaiak. Ha sikerül megszerezni a három pontot, úgy a csapatnak továbbra is reális esélye marad a második hely megszerezésére.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország U21 Döntetlen Izrael U21
2,10 3,05 3,05
[1942386] 2016-03-24 19:00:00 Magyarország U21 - Israel U21x;
177268