Magyar foci

Bravúr kéne az U21-es válogatottól a pontszerzéshez

A magyar U21-es válogatott péntek kora este a svéd csapattal játszik Eb-selejtező meccset.

A magyar csapat eddig két meccset játszott le a csoportjában, Máltát 2-1-re legyőzte, a törökökkel pedig idegenben játszott 0-0-s döntetlent. A svédek már három találkozót tudtak le, Ciprus és Málta legyőzése mellett a belgákkal játszottak egy döntetlent. Bár eredetileg a fogadóirodáknál a magyar válogatott volt az esélyese a pénteki meccsnek, mostanra az oddsok átfordultak és már a skandinávok a favoritok.

1x2    
Magyarország U21 Döntetlen Svédország U21
3.05 3.15 2.07
Az u21-es keret
Kapusok:
Demjén Patrik (MTK Budapest)
Bese Balázs (Budaörs)
Horváth Dániel (Csákvár)
Védők
Lenzsér Bence (Paksi FC)
Polgár Kristóf (Haladás)
Kecskés Ákos (Termalica)
Hegedűs János (Puskás Akadémia)
Pávkovics Bence (Újpest FC)
Tóth Bence (Videoton FC)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Középpályások:
Szivacski Donát (Vasas)
Katona Máté (MTK Budapest)
Csernik Kornél (Ferencváros)
Vida Máté (Vasas)
Haris Attila (Balmazújváros)
Szalai Attila (Mezőkövesd)
Gergényi Bence (Budapest Honvéd)
Szoboszlai Dominik (Liefering)
Tóth Máté (Haladás)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Zsótér Donát (Újpest FC)
Támadók:
Bíró Bence (Guimares)
Korozmán Kevin (MTK Budapest)
Sallói Dániel (Sporting Kansas City)
Kundrák Norbert (Ferencváros)

U21-es válogatottunk vasárnap kezdte meg a közös felkészülést soros Eb-selejtezőire Telkiben, a svédek elleni hazai, illetve a jövő keddi, ciprusi mérkőzésekre. A mieink dolgát sérülések nehezítették, a Szusza-stadiont jól ismerő két labdarúgó, a lila-fehérek jelenlegi támadója, Zsótér Donát és korábbi védője, Kecskés Ákos szereplése kérdéses a találkozón.

Ha végül pénteken egyikük sem lép pályára, akkor is lehet olyan játékos a kezdőcsapatunkban, aki otthonosan mozog a Szusza Ferenc Stadionban: Sallói Dániel, az újpestiek korábbi támadója első meccsén kaphat szerepet az U21-es válogatottban, és kerettag Pávkovics Bence is, a klub jelenlegi védője.

Michael Boris szövetségi edző a csütörtöki edzést követően az mlsz.hu-nak úgy fogalmazott: optimistán várja a mérkőzést, a játékosok jó munkát végeztek az elmúlt napokban, és mindenkiben nagy bizonyítási vágy dolgozik a találkozó előtt. "Ha a mérkőzésen is ugyanazzal a koncentrációval futballoznak fiataljaink, mint az edzéseken, akkor jó eredményt érhetünk el az erős svéd együttes ellen" - így a szövetségi edző. 

"A svédek az első fordulókban bizonyították, hogy favoritjai a csoportküzdelmeknek, ahhoz, hogy mi is versenyben maradjunk az első két hely megszerzéséért zajló csatában, pontot kell szereznünk ellenük hazai pályán. Megnéztük a svédek első három meccsének felvételét, amelyeken meggyőző teljesítményt nyújtottak, ezzel együtt bizakodóan várhatjuk a mérkőzést, mert ha tudásunk legjavát adjuk, minden esélyünk meglesz a jó eredmény elérésére".

A luxemburgi zakó után nem egyszerű a helyzete a fiataloknak, hiszen komoly nyomás nehezedik most rájuk.

Az biztos, hogy a svédek komoly játékerőt képviselnek, viszont utánpótlás-szinten azért fel-felmutatunk olykor biztató eredményeket.

[2472854] 2017-11-10 17:00:00 Magyarország U21 - Sweden U21x;