Orosz foci

Petrescu Dzsudzsák védekezését kritizálta, de lát esélyt a Real Madridra

A Dinamo Moszkva vezetőedzője, Dan Petrescu szerint sokat alakul Oroszországban Dzsudzsák Balázs játéka, de még van hova fejlődnie.

Hosszabb interjút közölt a Bors a Dzsudzsák ­Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva vezetőedzőjével, Dan Petrescuval. Az orosz együttes legutóbbi edzőmérkőzésén épp a Videotonnal játszott 0-0-s döntetlent, de a szakember nem volt elégedetlen.

"A csütörtöki összecsapásnak inkább tesztjellege volt - mondta a korábbi 95-szörös román válogatott klasszis. - Kevés akcióra került sor a kapuk előtt, a gólok hiánya is ennek tudható be. Viszont kiderült, hogy fizikailag a magyarok frissebbek voltak, hiszen korábban kezdték a felkészülést. Összességében kicsit megelőznek bennünket. Jó játék jellemezte a találkozót, és szerencsére senki sem sérült meg."

Dzsudzsák a legjobb korban van edzője szerint

Petrescu beszélt arról is, hogy mit tud még kihozni a Dinamo ebből az idényből.

"Jelenleg a kilencedik helyen állunk az orosz Premjer Ligában, ennek ellenére a bajnoki cím a cél. Mindössze két pont a hátrányunk az ötödik pozícióban lévő Tyerekkel szemben: ez a hely már nemzetközi kupaszereplést ér. Minden meccsünket meg kell nyernünk, ez a terv. Aztán majd meglátjuk, hogy ebből mi sül ki tavasszal."

A román szakember természetesen beszélt Dzsudzsák Balázsról is.

"Az biztos, hogy az orosz bajnokság óriási ütemben fejlődik, mert töménytelen pénzt fektetnek bele. Úgy látom, hogy lassan eléri az európai topbajnokságok szintjét. Tehát nem volt rossz választás Balázs részéről az orosz kaland. Sokat alakult a játéka, de minden attól függ, milyen ütemben fejlődik a csapat, mert az együttes tökéletesíti a játékost. Ez Balázsra is vonatkozik."

Szó esett arról is, miben kéne még fejlődnie a magyar szélsőnek, valamint arról, mennyi esélye lenne a Bayern München, a Manchester United, netán a Real Madrid mezében pályára lépni a jövőben.

"Védekezésben. Ha az ellenfél támad, nála is ugyanazt ­tapasz­talom, mint sok más játékosomnál, hogy nem tud elég sikeresen együttműködni a többiekkel. A védekezésben több ember együttes munkájára van szükség, és ebből a feladatból Balázsnak is ki kell vennie a részét. Balázs huszonhat éves, a legjobb korban van. A futballista ilyenkor szerzi meg a tapasztalatai nagy részét, s ekkor fejlődik ki az egyénisége. Soha nem tudhatod, mikor nyílik meg egy újabb kapu valamelyik másik csapat felé. Balázs kiemelkedő játékos, ám sok függ a szerencsétől is. Mivel klasszis futballista, ezért úgy gondolom, van esélye arra, hogy a felsorolt csapatok egyikének tagja legyen" - jelentette ki a szakember.