Premier League

Pardew lökdösi a partjelzőt, és még van pofája kritizálni - Sir Alex Ferguson

Továbbra is forr a levegő a december 26-i Manchester United-Newcastle United angol bajnoki rangadó kapcsán, melyen a házigazda Vörös Ördögök 4-3-re legyőzték a Szarkákat. Csakhogy Sir Alex Ferguson, a listavezető manchesteriek menedzsere kifakadt ki, Mike Dean játékvezető megadta Jonny Evans öngólját, annak ellenére, hogy a partjelző lest jelzett az akciónál. A vitába Alan Pardew, a Newcastle mestere is bekapcsolódott, kritizálva skót kollégája viselkedését.

Dúl a vita Ferguson (háttal) és Pardew között - Fotó: AFP

"Azt gondolom, a játékvezető kissé csalódott lehet, hogy a történtek ellenére nem tett semmit" - mondta Pardew. "Túl nagy volt a nyomás, amely rá nehezedett ezen a mérkőzésen. Volna néhány dolog, amelynek az FA utánanézhetne, de úgy tűnik, ezúttal sem fog."

Sir Alex Ferguson válasza persze nem sokat késett, mellyel odaszúrt egyet a fekete-fehérek trénerének. Alan Pardew a Tottenham elleni szezonnyitón ugyanis ingerülten meglökte a negyedik játékvezetőt, amiért a lelátóra száműzte őt a mérkőzés bírája, Lee Mason, ezt pedig Fergie sem mulasztotta el megemlíteni.

Alan Pardew, a Newcastle United menedzsere meglöki Peter Kirkup partjelzőt "Nem hinném, hogy visszaéltem volna a helyzettel. Néhány menedzser azzal szórakozik, hogy meglöki a partjelzőt, majd jót nevet rajta... Szerintem ez egyáltalán nem vicces. Azt az öngólt nem kellett volna megadniuk a bíróknak. Pardew az, aki lökdösi a bírókat, és még van pofája kritizálni... Egyszerűen hihetetlen. Úgy látom, elfelejtette, amikor segítettem neki egyengetni az útját" - füstölgött Ferguson, aki szerencsésnek mondhatja magát, hogy az FA nem bünteti meg azok után, hogy folyamatosan reklamált a mérkőzésen.