Premier League

Mancinit és Redknappet megbüntethetik, Ferguson megúszta

Több menedzser is büntetésre számíthat a Premier League 19., karácsonyi fordulója után.

Roberto Mancini, a Manchester City és Harry Redknapp, a Queens Park Rangers menedzsere is kirohant a játékvezetők ellen csapata egyformán vesztes meccse után, amit az angol szövetség (FA) sosem vesz jó néven. Mindketten egy-egy tizenegyest reklamáltak a Sunderland, illetve a West Bromwich elleni találkozók után, mindezt kemény szavak kíséretében.

Harry Redknapp a Queens Park Rangers menedzsereként a Premier League-ben 2012-ben.

Mancini szerint Kevin Friend túl sokat evett karácsonykor, ezért nem vett észre egy szabálytalanságot, Redknapp pedig botrányosnak nevezte, hogy az asszisztens nem vett észre egy kezezést. Szemüveget ajánlott a partjelzőnek a "botrányos" döntés után.

Ugyanakkor Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere biztosan megússza büntetés nélkül, amiért Mike Deant, az asszisztensét és a negyedik játékvezetőt is letámadta a Newcastle elleni meccsen, mivel egyikük sem tett említést az esetről a jelentésében. A skót menedzser a Szarkák második góljánál reklamált, mivel Jake Collin partjelző jelezte, hogy az öngólt szerző Johnny Evanst egy lesen álló Newcastle-csatár zavarta, de a játékvezető felülbírálta a jelzést és megadta a találatot.