Tenisz

Fiatal és rutinosabb játékosok alkotják a Davis Kupa-csapatot

Még két hónap van a Moldova elleni Davis Kupa mérkőzésig, Hornok Miklós szövetségi kapitány azonban már kijelölte a bő keretet a februári találkozóra.

A kapitány nincs könnyű helyzetben, hiszen Kellner Ádám befejezte a versenyzést, Lukács Dénes pedig sérüléssel bajlódik és visszautazott Amerikába, hogy befejezze tanulmányait - írja a hazai szövetség honlapja.

"Balázs Attilára, Fucsovics Marcira, Filipenko Viktorra, Gödry Leventére, Madarász Gergőre és Nagy Péterre szeretnék számítani a felkészülés során. A találkozó Kisinyovban lesz lebonyolítva a Manejul de Atletica Usoara csarnokban Rukort Hardcourt felületen. Ez nem a kedvenc felületünk, ezért már januártól megkezdjük a kemény pályás összetartó edzéseket, ami persze nagyban függ a játékosok versenynaptárától is. A végleges csapat-összeállítást később adom meg, az függ a tárgyalásoktól és a mutatott formától is" - fogalmazott Hornok Miklós.

"Szeretnék egy fiatalabb csapatot összeállítani, nekik nagyon sokat jelentene egy Davis Kupa szereplés. A válogatás az ATP ranglistások között történt meg, mindenképp ponttal rendelkező, ATP rutinnal rendelkező játékosokat szeretnék játszatni, akiknek ezzel is löketet kívánok adni a pályafutásukhoz, de azért senki ne lepődjön meg, ha az előző találkozókhoz hasonlóan rutinos, esetleg már nem sokat versenyző játékosokhoz is nyúlnék a győzelem érdekében" - tette hozzá a kapitány.