Kézilabda

585 nap után szakadt meg a BL-címvédő veretlensége a Bundesligában

  • VNA

Másfél év után szenvedett ismét vereséget a német férfi kézilabda bajnokságban a THW Kiel - a BL-győztest a Melsungen győzte le hazai pályán.

Vasárnap hatalmas meglepetés született a német férfi kézilabda bajnokságban. A Bundesligát másfél éve uraló THW Kiel ugyanis hosszú idő után elszenvedte első vereségét odahaza. A legyőzhetetlenség mítosza 585 nap után az MT Melsungen elleni 29-25-ös hazai vereséggel szakadt meg, így a Kiel a Magdeburg ellen 2011. május 4.-én elszenvedett vereség (24-30) után kapott ki ismét. A Kiel a 2011/12-es bajnokságban egyetlen pontot sem veszített el és úgy szerezte meg a Bundesliga aranyérmét.

A Melsungen játékosai alig hitték el, hogy ők szakították meg a Kiel veretlenségi szériáját - Fotó: hna.de

A Kiel számára különösen váratlan volt a Melsungen elleni kudarc, hiszen ezt megelőzően tavaly április hatodikán szenvedtek utoljára vereséget odahaza (a Rhein Neckar Löwentől 33-31-re). A kieliek veresége azt jelenti, hogy a pénteken az újonc Essen ellen 30-20-ra győztes Löwen került a német bajnoki tabella élére. A BL-címvédő Kiel vereségét 10.285 hazai szurkoló látta, akik a szünetben még nem sejtettek semmit a készülődő meglepetésből, akkor ugyanis még 16-14-es hazai előny állt az eredményjelzőn, a 35. és a 44 .perc között azonban a vendégek 5-0-s sorozattal fordítottak és később ennek köszönhetően nyertek. A Melsungenben Michael Allendorf (7 gól), a Kielben pedig ezúttal is Filip Jicha (6) volt a legeredményesebb.

Az MKB Veszprém idei BL-csoportellenfelének számító németek mostani kudarca mindenképpen váratlan, igaz a sztárcsapat az idei nemzetközi kupaküzdelmekben már kétszer kapitulálni kényszerült, miután a veszprémi csarnokból (31-30) és a Lékai Máté vezette Celje otthonából (31-28) is vereséggel távozott.