Premier League

Ferguson szerint különlegesen édes a győzelem

A Manchester Unired védője, Rio Ferdinand kisebb arcsérülést szenvedett, miután egy hazai drukker megdobta egy pénzérmével a Manchester City otthonában játszott rangadón. A derbit a Vörös Ördögök nyerték 3-2-re, Sir Alex Ferguson szerint megérdemelten.

"Nagyon eltökéltek voltunk, hogy győzzünk ma. Ami a végén történt, nagyon szerencsétlen volt, egy City-szurkoló befutott a pályára és megdobálta érmékkel a játékosainkat. Erre semmi szükség nem volt" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a United menedzsere.

"Ugyanez történt a Chelsea ellen is, és az az incidens elfedett mindent, ami a pályán történt. Két fantasztikus csapat játszott ma egymással, úgy gondolom, a mérkőzés is egészen kiváló volt, kár a végéért" - tette hozzá a menedzser.

A Sky Sports beszámolója szerint a manchesteri rendőrség letartóztatott egy szurkolót a stadionban rasszizmus gyanúja miatt.

A Vörös Ördögök Wayne Rooney duplájával félóra után 2-0-ra vezettek, a második félidőben kiegyenlítettek a kékmezesek, ám a hosszabbításban Robin van Persie szabadrúgása jelentette a csattanót. A diadallal a Vörös Ördögök hat pontra növelték előnyüket a tabella élén a városi rivális előtt, és visszavágtak a tavalyi két vereségért, amely a bajnoki címbe került.

"A múltban sokszor legyőztük a Cityt, de ez a mai győzelem különösen édes, mert ellenfelünk két éve veretlen volt hazai pályán. Két topcsapat vívott egy fantasztikus meccset, amiről egy pillanatra nem tudtad levenni a szemed" - értékelt a skót menedzser, aki szerint megérdemelték a sikert. "Abszolút - mondta újságírói kérdésre. - Nagyon jól játszottunk. De már sokkal korábban el kellett volna döntenünk a meccset. A labdarúgás vicces játék, 3-0-ra kellett volna vezetnünk, de Young gólját lesnek ítélték meg, és aztán az ellenfél gyorsan szépített. A második gólt megérdemelte a City. Küzdöttek, pokolian harcoltak, a végén három csatárral, de egészen az egyenlítésig mi voltunk a jobbak."

"Remek volt a hangulat, mindkét tábor támogatta a csapatát. Lemaradtam Rio esetéről, de az biztos, hogy ez nem való a futballpályára" - mondta a győztes gólt szerző Robin van Persie.

Premier League, 16. forduló:
MANCHESTER CITY-MANCHESTER UNITED - 2-3 (0-2)
Manchester, Etihad Stadion, vezette: Martin Atkinson.
Gólszerző: Yaya Touré (60.), Zabaleta (86.), ill. Rooney (16., 29.), Van Persie (90+2.)
Sárga lap: Nasri (54.), Touré (75.),  Tévez (89.), Nasri (90+5.), ill. Ferdinand (65.), Rooney (73.), Jones (90+5.)
 
MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Kompany (Kolo Touré, 21.), Nasztaszics, Clichy - Yaya Touré (Dzeko, 84.), Barry - Silva, Agüero, Nasri - Balotelli (Tévez, 52.).
Cserepad: Pantilimon, Maicon, Kolo Touré, Javi García, Tévez, Dzeko, Lescott. Menedzser: Roberto Mancini.
 
MANCHESTER UNITED: De Gea - Rafael, Evra, Ferdinand, Evans (Smalling, 49.) - Valencia (Jones, 85.), Cleverley (Welbeck, 88.), Carrick, Young - Rooney - van Persie.
Cserepad: Johnstone, Jones, Smalling, Giggs, Scholes, Hernández, Welbeck. Menedzser: Sir Alex Ferguson.