Bajnokok Ligája

Heynckes szerint még korai álmodozni

A Bayern München 4-1-re verte otthon a BATE Boriszovot a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjának utolsó körében. A bajor csapat két gólt lőtt emberhátrányban, és csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe.

"Természetesen elégedett vagyok. Az volt az elsődleges célunk, hogy megnyerjük a meccset és így a csoportot is, és ez lenyűgöző módon sikerült. Tetszett a produkciónk, noha ebben a felállásban még nem futballoztak a játékosok" - értékelt Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője, aki a sérülése után góllal visszatérő Mario Gomezt is kiemelte.

"Gomez hosszú időt hagyott ki, még nincs száz százalékos állapotban, de így is életveszélyesen játszik és mindig tökéletesen helyezkedik. Kulcsfontosságú volt, hogy a második gólunkat röviddel a a kiállítás után szereztük, így nem kellett kényszerű cseréket végrehajtanom. Nagy volt a terhelés az utóbbi hetekben, ezért fontos volt, hogy ma azok is szerepeljenek, akik kevesebb lehetőséget kapnak."

"Még nem jött el az idő az álmodozásra, minden lehetséges ellenfelünk nagyon erős és veszélyes. Az Arsenalt, Real Madridot, Milant, Juventust vagy a Sahtart nem kell bemutatnom, de azért mellettünk szól, hogy hazai pályán játszhatjuk a visszavágót" - tette hozzá a tréner.

"Mindenki élvezte a mai estét. Jó teljesítménnyel, győzelemmel akartunk búcsúzni a csoportkörtől, és ezt sikerült megvalósítanunk. Tudtuk, hogy a BATE erős csapat és veszélyesen kontráznak, de 1-0 után megállítottuk őket és aztán még több gólt tudtunk szerezni. Szokatlan összeállításban szerepeltünk, de mindenki akart és tudott bizonyítani. Egyedül a kapott gól bánt egy picit. Őszintén szólva nem számít, kiket kaphatunk a nyolcaddöntőben, itt már nincs könnyű ellenfél" - mondta a mérkőzés embere, Xherdan Shaqiri.

"Nehéz mérleget vonni egy ilyen meccs után. Időre van szükségünk, hogy hideg fejjel tudjuk kiértékelni őszi teljesítményünket. Sajnos nem az ellenfélben, hanem bennünk tört meg valami, amikor kiállítottak tőlük egy embert, talán könnyebb lett volna, ha egyenlő létszámban küzdünk. Vannak tartalékaink, de kevés a tapasztalatunk ilyen kaliberű csapatok ellen" - fogalmazott Viktor Goncarenko, a BATE mestere.

"Nagyon csalódott vagyok, rosszul játszottunk, hátul nem kommunikáltunk, ilyet a grundon engedhetsz meg magadnak. Soha nem volt még olyanban részem, hogy két gólt kapjunk emberelőnyben. Nem a legerősebb csapatukkal álltak ki, és mégis leckét adtak nekünk a labdarúgásból. Persze örülhetünk az Európa Liga miatt, a csoport harmadik helyételőre aláírtuk volna. Mégis, mivel két győzelemmel rajtoltunk, remény nyílt a továbbjutásra, de az utolsó meccsek megmutatták, hogy még hiányzik belőlünk a kellő összhang" - fogalmazott Alekszandr Hleb, a fehéroroszok középpályása.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:
F csoport:
Lille (francia)-Valencia (spanyol) 0-1 (0-1)
gól: Jonas (36., 11-esből)
 
Bayern München (német)-BATE Boriszov (fehérorosz) 4-1 (1-0)
gól: Gomez (22.), Müller (54.), Shaqiri (66.), Alaba (83.), illetve Filipenko (89.)
piros lap: Boateng (51.), illetve Poljakov (69.)
 
A csoport végeredménye: 1. Bayern München 13 pont, 2. FC Valencia 13, 3. BATE Boriszov 6, 4. Lille 3