Karrier

Már nem tudtam tiszta fejjel a futballra koncentrálni - Lencse

Lencse László a feszült izraeli helyzet és a bombázások miatt szerződése felbontását kérte az Ironi Kirjat Smonától, aminek a klub eleget tett.

Lencse László visszatért a Videotonhoz - Fotó:vidi.hu

A játékos a Blikknek nyilatkozott a kinti helyzetről, a bombázásokról és a hazatéréséről. Közös megegyezéssel felbontották a játékos kölcsönszerződését, így a Videoton futballistája vasárnap már haza is utazott a családjához.

"Éjszakánként alig tudtam aludni. Rengeteget töprengtem azon, hogy mihez kezdjek és végül arra jutottam, muszáj megtennem ezt a lépést, el kell jönnöm Izraelből. Hetek óta feszült itt a helyzet, s a szerdai tel-avivi buszrobbantás után, amely miatt elmaradt az Athletic Bilbao elleni Európa-liga-meccsünk, döntöttem el, hogy nem maradunk" - mondta Lencse László az izraeli szerződésbontásról.

A támadó nem tudott csak a futballra koncentrálni, ezért mindkét félnek jobb volt a szerződésbontás.

"A klubnak és nekem is ez volt a legjobb megoldás. Az utóbbi napokban már nem tudtam tiszta fejjel a futballra koncentrálni. A családom nagyon féltett bennünket, én pedig a párom miatt aggódtam. Ilyen helyzetben nem szívesen hagynám magára, főleg amikor Tel-Avivba kellett volna utazni a mérkőzésekre."

A terrorcselekmények miatt az ország bármely pontján veszélyben élnek az emberek.

"Mi is tapasztaltuk, hogy a városban, Krijat Smonában felkészültek az emberek a legrosszabbra is. A szomszédok mondták, ha szól a légvédelmi riasztó, le kell mennünk a föld alatti helyiségekbe. Szerencsére erre nem került sor, de mi nem akartuk megvárni, hogy megtapasztaljuk ezt. Rengeteg szép emlékem van, hiszen gyönyörű az ország és az emberek is kedvesek. A klubnál mindent megtettek értem, s én igyekeztem meghálálni a bizalmat, sok meccsen játszottam, gólokat szereztem. Inkább ezekre a pillanatokra emlékezem majd" - jelentette ki Lencse László