Légiósaink

A klubszezon záró hétvégéjén Lovrencsics bombáját és Vanczák gólját ünnepeltük

Immár Európa összes őszi-tavaszi rendszerű bajnokságában véget ért az idény, így a magyar játékosok is befejezték klubszezonjukat. Az utolsó héten is volt még miért izgulnunk, és két honfitársunk találatának is örülhettünk.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám az első félidőt játszotta végig a Primera División utolsó fordulójában a Zaragozában, amelynek nyernie kellett volna a bennmaradáshoz a bronzérmes Atlético Madrid ellen. Ráadásul a riválisok pontvesztésére is szüksége lett volna az aragóniai együttesnek, azonban egyik feltétel sem teljesült. A Matracosok 3-1-re győztek a Romaredában, míg a Mallorca és a Celta Vigo nyert a Valladolid és az Espanyol ellen, így Pintérék az utolsó helyen zárták a szezont, ezzel kiestek.

GÖRÖGORSZÁG

Fülöp Márton és Lencse László csapatának, az Aszterasz Tripolisznak matematikai esélye volt a görög bajnokság rájátszásának megnyerésére, így a BL-indulás kiharcolására az utolsó két forduló előtt. Szerdán sikerült közelebb kerülniük ehhez a PAS Giannina 2-1-es legyőzésével, vasárnap azonban csak 0-0-ra végeztek az Atromitosszal, ráadásul az első helyezett PAOK is nyert, így mindenképp megőrizte volna előnyét. Fülöp egyik mérkőzésen sem volt kerettag, míg Lencsét szerdán nem küldték pályára, vasárnap pedig a 73. percben állt be. Csapatuk az Európa Liga selejtezőjében indulhat a következő szezonban.

Lovrencsics Gergő lő gólt a Lech Poznan-Korona Kielce mérkőzésen 2013-ban.

LENGYELORSZÁG

Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan korábban bebiztosította már ezüstérmét, így már tét nélkül játszott csütörtökön 1-1-es döntetlent a Slask Wroclaw vendégeként, majd győzte le vasárnap a Korona Kielcét 2-0-ra. A magyar szélső mindkét meccset végigjátszotta, utóbbin pedig hatalmas góllal biztosította be csapata győzelmét és zárta le egyben remekül sikerült szezonját.

Lovrencsics óriási gólja

SVÁJC

Vanczák Vilmos válságban lévő csapatának, a Sionnak volt esélye kiharcolni az Európa Liga-indulást, és a magyar válogatott hátvéd góljának is köszönhetően a szerdai, Luzern elleni 2-0-s vereség után szombaton nyerni is tudtak az FC Zürich ellen 4-2-re. Ugyanakkor a rivális Thun döntetlent ért el a zárókörben, ezzel jobb gólkülönbsége miatt a Sion előtt tudott maradni. A bajnokságot a 6. helyen zárták Vanczákék.

ROMÁNIA

A román bajnokság zárókörében Vass Ádám kezdő volt a CFR Clujban, és a 60. percig játszott. 3-1-re győzték le a városi rivális Universitatea-t.

A vasárnapi kupadöntőben kimaradt a keretből a magyar középpályás, csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Petrolul Ploiestitől.