Légiósaink

Hrepkát nem tudják tartani, Köteles volt a meccs embere

Hrepka Ádám sorrendben negyedik bajnoki meccsén szerzett gólt a Bnei Jehuda színeiben Izraelben. Rajta kívül az elmúlt hétvégén Köteles Lászlóra is büszkék lehetünk a magyar légiósok közül, a Genk kapusa ugyanis nem kapott gólt és a belga sajtó a meccs emberének jelölte.

ANGLIA

A West Bromwich Albion a sérült Gera Zoltán nélkül 3-0-ra nyert a Southampton vendégeként a Premier League 35. körében, a Liverpool pedig nem nevezte newcastle-i keretébe Gulácsi Pétert - Brendan Rodgers együttese 6-0-ra győzött.

A másodosztályban Bogdán Ádám csak egy gólt kapott a tuti feljutó Cardiff otthonában, csapata, a Bolton Wanderers 1-1-re zárt és hatodik, vagyis rájátszást érő helyen várja az utolsó fordulót. A Leicester City hazai pályán, Futács Márkó nélkül 2-1-es vereséget szenvedett a Watfordtól, így lépéshátrányba került a feljutásért folyó harcban. A harmad- és az ötödosztályban már befejeződtek a küzdelmek, Gyepes Gábor utolsó helyen zárt a Portsmouth tagjaként, míg a Dartford nyolcadik lett a kölcsönben szereplő Somogyi Csabával.

NÉMETORSZÁG

A sérült Szalai Ádám nélkül 0-0-ra zárt a vendég Frankfurt ellen a Mainz a Bundesliga 31. fordulójában. A 25 éves magyar csatár csigolya-harántnyúlvány törést szenvedett, felépülése 5-6 hetet vesz igénybe, vagyis tavasszal már aligha lép pályára. A Greuther Fürth 3-2-re kikapott otthon a Hannovertől és egyik csapatban sem szerepeltek magyarok. A hazaiaknál a sérüléséből lábadozó Stieber Zoltán maradt ki, Varga Józsefet pedig nem nevezték a keretbe. A vendégeknél Huszti Szabolcs szintén gyógyulgat. Hajnal Tamást nevezte a Stuttgart, de a cserék között maradt az Augsburg otthonában 3-0-ra elbukott mérkőzésen.

A második vonalban a Király Gáborral felálló 1860 München 1-1-re végzett Kölnben, míg a harmadosztályban szereplő Osnabrück nem nevezte keretébe Nagy Dánielt a Stuttgart II ellen. Eközben Bajner Bálint végig pályán volt a Dortmund II-ben, 2-1-re kikaptak odahaza a Wehen Wiesbadentől.

SPANYOLORSZÁG

A Real Zaragoza 90 percen át foglalkoztatta Pintér Ádámot otthon a Real Mallorca ellen 3-2-re megnyert meccsen a 33. fordulóban.

OLASZORSZÁG

Fontos meccset nyert meg a kiesés ellen küzdő Genoa, amely 1-0-ra győzött a Chievo otthonában a 34. játéknapon. A vendégeknél Tőzsér Dániellel az időt húzták, a 90. percben állt be. Laczkó Zsolt végig pályán volt a másodosztályú Vicenzában, de sok öröme nem volt volt benne, 2-0-ra kikaptak Livornóban. Filkor Attila a 69. percben állt be a Pro Vercellibe, otthon gól nélküli döntetlenre zártak a Grossetóval. Feczesin Róbertet a 77. percben lecserélték abban az Ascoliban, amely sorrendben hatodik meccsét bukta el, ezúttal 5-0-ra kikapott otthon a Veronától és immár csak két pont választja el a kiesőzónától.

GÖRÖGORSZÁG

Görögországban kupameccseket játszottak a hétvégén, a sorozat elődöntőjében az Aszterasz Tripolisz otthon 2-0-ra verte a PAOK-ot és 3-2-es összesítéssel bejutott a fináléba. A hazaiaknál Fülöp Márton és Lencse László sem kapott lehetőséget. A másik elődöntőben az Olympiakosz Megyeri Balázs nélkül jutott tovább, a pireuszi csapat 2-1-re nyert a Panthrakikosz vendégeként és 8-3-mal döntőzhet. A fináléban tehát mindkét csapatban lesz magyar légiós.

OROSZORSZÁG

A Dinamo Moszkva 3-1-re legyőzte otthon a Mordovija Szaranszkot a bajnokság 26. fordulójának szombati mérkőzésén. A hazaiaknál Dzsudzsák Balázs a 89. percig pályán volt. Koman Vladimir a szünetben kapott lehetőséget az FK Krasznodarban, a magyar középpályás a ráadás perceiben gólpasszt adott, csapata 3-2-re nyert az Alanyija vendégeként. A hazaiaknál Priskin Tamás kezdett, a szünetben lecserélték.

HOLLANDIA

Babos Gábor a NEC kispadjáról nézte végig, hogy a Twente öt gólt rámolt be csapatának - 5-2 lett a vége a 32. fordulóban. Horváth Gábor sérülése miatt kimaradt a Den Haagból, amely 1-1-re végzett a VVV Venlóval. Németh Krisztián a 82. percben állt be a Rodába, 3-1-re verték a Waalwijkot.

Köteles

BELGIUM

Köteles László nem kapott gólt a Genk kapuja előtt a Lokeren otthonában, 0-0-ra zártak a felsőházi rájátszás 6. fordulójában. A belga lapok a magyar kapust jelölték a meccs emberének, a Genk kizárólag neki köszönhette a pontszerzést.

NORVÉGIA

Korcsmár Zsolt végig pályán volt a Brann Bergenbem, amely 2-0-ra verte az Odd csapatát a 6. fordulóban. Kovács Pétert a 81. percben lecserélték a Strömgodsetben, csapata 2-1-re győzött a Molde otthonában.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Vadócz Krisztián végig pályán volt az Odensében, 2-1-re verték otthon a Bröndbyt a 29. fordulóban. Az osztrák Bundesliga 30. körében a Sturm Graz Szabics Imre nélkül 3-1-re nyert a Rapid Wien pályáján. Sáfár Szabolcs védte a Wacker Innsbruck kapuját, 2-1-re győzték le a Mattersburgot. Vanczák Vilmos és a Sion a Servette otthonában lépett volna fel Svájcban, de a meccset elhalasztották. Romániában Vass Ádám a CFR Cluj cseréi között maradt a Steaua Bukarest elleni 0-0-s meccsen. Folytatta a gólgyártást Hrepka Ádám az izraeli Bnei Jehuda támadója, aki sorozatban negyedik találkozóján volt eredményes. A 26 esztendős csatár idénybeli hetedik találatát az Ironi Kyriat kapujába helyezte el, csapata ezzel a góllal 1-0-ra győzött.