Légiósaink

Korcsmár és Kovács gólnak, más játékosaink egyéb sikereknek örülhettek

Két Norvégiában játszó légiósunk szerzett gólt a hétvégén az európai labdarúgó-bajnokságokban. Németh Krisztián és Sáfár Szabolcs bennmaradást, Szabics Imre Európa Liga-szereplést ünnepelhetett, Dzsudzsák Balázs nélkül viszont lemaradt csapata az EL-ről.

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga első és második osztályában is az osztályozók zajlanak a napokban, ezek közül utóbbiban érdekelt Nagy Dániel, az Osnabrück játékosa, aki a 3. Ligából juthat fel csapatával. A Dynamo Dresden elleni első mérkőzésen 1-0-ra győztek hazai pályán Nagyék, a magyar középpályás a cserepadról nézte a meccset. A visszavágót kedden rendezik Drezdában.

SPANYOLORSZÁG

A Primera División utolsó előtti fordulójában a Real Zaragoza keretéből kimaradt Pintér Ádám, csapata 4-0-ra kikapott a Betis vendégeként, így továbbra is a kiesőzónában áll. A bennmaradásukhoz a minimum, hogy a jelenleg 17. Deportivo ne nyerjen a Real Sociedad ellen. Nekik így is győzniük kellene a már mindenképp harmadik Atlético Madriddal szemben, és a Celta Vigónak legfeljebb egy pontot kellene szereznie az Espanyol ellen. Hármas együttállás vagy a Celtával való holtverseny esetén a Zaragoza az egymás elleni eredmények miatt mindenképp búcsúzik.

Ha Pintérék ikszelnek, a mögöttük egy ponttal álló Mallorca nem győzi le a Valladolidot, és a másik két ellenfél kikap, akkor a Zaragoza marad bent, mivel több gólt lőtt a Deportivónak, mint amennyit kapott a két egymás elleni mérkőzésükön (7-6).

HOLLANDIA

Az Eredivisie osztályozójának döntőjében Németh Krisztián és csapata, a Roda kiharcolta a bennmaradást. A magyar csatár a Sparta Rotterdam elleni első mérkőzésen (0-0) végig pályán volt, a visszavágón (2-1) szintén kezdett, de a 41. percben lecserélték.

OROSZORSZÁG

Dzsudzsák Balázs négymeccses eltiltása miatt nem játszhatott a Dinamo Moszkvában a Premjer Liga zárókörében, csapata pedig nélküle lecsúszott az őszi Európa Liga-szereplésről. Négy csapat versengett három EL-helyért, és mivel a Dinamo volt az egyetlen, amely nem tudott nyerni (0-0 a Volga ellen), a tabella hetedik helyére szorult.

Koman Vladimir végigjátszotta az FK Krasznodar Rubin Kazany elleni mérkőzését, 2-0-ra kikaptak. Szintén végig pályán volt Priskin Tamás az Alanyija Vlagyikavkazban, amely utolsóként kiesett az első osztályból, a Szpartak Moszkva elleni 2-0-s vereséggel búcsúzott.

GÖRÖGORSZÁG

A Bajnokok Ligája selejtezőjéért zajló rájátszásban Fülöp Márton és Lencse László együttese, az Aszterasz Tripolisz mindkét múlt heti mérkőzésén vereséget szenvedett, így már csak matematikai esélye maradt a BL-szereplésre. Fülöp mindkétszer a kapuban állt, Lencse azonban csak a szerdai, PAOK elleni meccsen volt keretben, akkor a 79. percben lépett pályára.

AUSZTRIA

Szabics Imrének és a Sturm Graznak jó esélye volt az Európa Liga-szereplésre az utolsó két forduló előtt, azonban a Sáfár Szabolcsot foglalkoztató Innsbruck (2-1) és a Wiener Neustadt (0-3), a két tuti kiesőjelölt ellen is vereséget szenvedtek. Nagy meglepetésre az őket üldözők is, így a negyedik helyen tudtak zárni, és indulhatnak az EL-ben. Szabics egyik mérkőzésen sem volt kerettag. Sáfár a Sturm és a Wolfberg (2-3) elleni találkozókon is védett, és mivel mindkétszer nyertek, kiharcolták a bennmaradást.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Lengyelországban Lovrencsics Gergőék annak ellenére sem tudtak a múlt heti vereség után közelebb kerülni a listavezető Legia Warszawához, hogy utóbbi csak döntetlent játszott. Sőt, a Lech Poznan a magyar szélsővel a soraiban kikapott az utolsó helyezett Podbeskidziétől (0-2), ezzel a varsóiak már bajnokok lettek. Lovrencsicsék biztosan ezüstéremmel zárják a szezont.

Mindkét Norvégiában játszó légiósunk gólt szerzett a hétvégén. Az első helyezett Strömsgodset Kovács Péter találatával verte az Aalesundot (2-1), a negyedik Brann pedig Korcsmár Zsolt révén biztosította be a Sarpsborg elleni sikerét (3-1). Csatárunk a 21. percben állt be, hátvédünk végig pályán volt csapatában. Korcsmár gólját itt nézhetitek meg 4:41-től.

Kovács Péter gólja a Strömsgodsetben

Svájcban Vanczák Vilmos végigjátszotta a Sion Thun elleni, 1-0-s vereséget hozó mérkőzését.

Romániában Vass Ádám csapata, a CFR Cluj a 13. perctől emberelőnyben volt az Astra Giurgiu vendégeként, ennek ellenére csak 3-3-as döntetlent játszott. A magyar középpályás a 90. percben lépett pályára.