Bajnokok Ligája

Fatih Terim szerint nem számít, milyen Unitedet győztek le

A már két hete továbbjutott, biztos csoportelső Manchester United a legjobbjait pihentetve 1-0-ra kikapott a Galatasaray otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi, ötödik fordulójában.

"Nagyon fontos volt legyőznünk a Manchester Unitedet, függetlenül attól, hogy legjobbjaikkal vagy tartalékosan állnak-e fel. A legjobb forgatókönyv a győzelem volt számunkra. A Kolozsvár is nyert a Braga ellen, most mindketten hét ponttal állunk. A harmadik hely már biztosan megvan, de bízunk a továbbjutásban" - értékelte Fatih Terim, a törökök mestere.

"A srácok fantasztikusak voltak. Áldozatosan futballoztak, és harci szellemükkel is megfeleltek az elvárásoknak. Szívből gratulálok nekik. Ha nem így játszottak volna, akkor lehetetlenség lett volna megvernünk a Manchester Unitedet."

"Erős iramú, szórakoztató mérkőzést láthattak a nézők. A labdarúgásban semmire sincs garancia, remélem, a Braga ellen is ebben a szellemben fogunk teljesíteni. A portugálok már biztosan az utolsók lesznek a csoportban, nekik már nincs tét, és védekezni sokkal könnyebb mint támadni, de a győzelemre fogunk játszani ellenük. A Manchester United toronymagas favorit a  a Cluj ellen, de a futballban bármi megtörténhet."

"A meccs egyes részeiben jók voltunk, de egy olyan helyzetből kaptunk gólt, amitől előre tartottunk, pontrúgásból. Másrészről elégedett vagyok, tisztességesen teljesítettünk. Az első félidőben vezettünk néhány egészen jó támadást, és a labdabirtoklásunk is kielégítő volt" - kommentált a találkozót Sir Alex Ferguson.

Bajnokok Liga, csoportkör, 5. forduló:
H csoport:
Galatasaray (török)-Manchester United (angol) 1-0 (0-0)
gól: Yilmaz (54.)
 
CFR Cluj (román)-Braga (portugál) 3-1 (3-1)
gól: Rui Pedro (7., 15., 33.), illetve Alan (17.)
kiállítva (Douglao (44., Braga)
 
A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Manchester United 12 pont, 2. CFR Cluj 7 (8-7), 3. Galatasaray 7 (5-5), 4. Braga 3