La Liga

A Barca szétbombázta a Mallorcát - videó

A listavezető Barcelona 4-2-re nyert a Mallorca otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A katalánok az első félidőben három gólt szereztek, a szünet után feljavult a hazai csapat, de Lionel Messi második gólja eldöntötte a három pont sorsát.

Messi-duplával nyert Mallorcán a Barcelona

A katalánok védelmébe közel két hónap után kezdőként visszatért Gerard Piqué, és egyszerre volt a pályán Lionel Messi és David Villa is, akik a hírek szerint egyre rosszabb viszonyban vannak egymással. Ahogyan az várható volt, a Barca beszorította a hazaiakat, de sokáig nem találtak rést a Mallorca védelmén, illetve az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. De mi nem jött össze akcióból, egy zseniális szabadrúgásból igen: a 28. percben Xavi 22 méterről tekert a kapu jobb oldalába (0-1). A folytatásban az egyébként igen halovány Villa ziccerből centikkel a kapu mellé lőtt. A hazaiak hátsó fala hiába tömörült, a félidő végén egy percen belül két átlövésgólt vágott a Barca: előbb Messi 18 méterről a lábak között lőtt a kapuba, Aouate nagyon benézte a sarok helyett középre érkező labdát (0-2). Aztán Tello balról indult meg középre, és a 16-os vonaláról a bal alsóba csavart (0-3).

A második félidő elejét megnyomta Joaquín Caparrós legénysége, és az 55. percben szépítettek: Casadesus jobbról ívelt a túloldalra Pereirának aki nagy erővel lőtt a kapuba (1-3). Két perccel később Sergio Busquets kezezett saját büntetőterületén belül, Casadesus higgadtan értékesített (2-3). Tito Vilanova lekapta David Villát és Alexis Sánchezt küldte a pályára, aki beállása után három perccel gólpasszt adott: mellel tette le a labdát Messinek, az argentin 15 méterről, kissé balról bombázott a léc alá (2-4). A Mallorca innentől hitehagyottan futballozott, Messi többször is közel járt a mesterhármashoz, de így is (világ)rekordot írt, 2012-ben már 76-szor volt eredményes.

A Barcelona 4-1-re nyert, érdekesség, hogy mindössze alig több mint félház volt a 23 ezer fős Iberostar Stadionban.

Primera División, 11. forduló:
Real Mallorca-FC Barcelona 2-4 (0-3)
gólszerző: Pereira (55.), Casadesus (58. - 11-esből), ill. Xavi (28.), Messi (44., 70.), Tello (45.)
 
Később:
Atlético Madrid-Getafe 19.45
Levante-Real Madrid 21.30
 
Korábban:
Athletic Bilbao-Sevilla 2-1 (2-0)
Real Valladolid-Valencia 1-1 (0-1)
 
Szombaton játszották:
Málaga-Real Sociedad 1-2 (1-1)
Real Zaragoza-Deportivo La Coruna 5-3 (1-2)
Espanyol-Osasuna 0-3 (0-1)
Rayo Vallecano-Celta Vigo 3-2 (0-2)
 
Pénteken játszották:
Real Betis-Granada 1-2 (0-1)