Davis Kupa

Berdych és Stepanek szerepel a cseh csapatban

A világranglistán hatodik helyen álló Tomas Berdych, valamint Radek Stepanek alkotja majd a cseh válogatottat a címvédő spanyolok elleni tenisz Davis Kupa jövő hétvégi, prágai döntőjében.

Fotó: sportzoo.it

A két tartalék Lukas Rosol és Ivo Minar, ugyanis a szövetségi kapitány Jaroslav Navratil a párosban is Berdych és Stepanek szerepeltetését tervezi. A vendégeknél hiányozni fog a térdsérülése után lábadozó korábbi világelső, Rafael Nadal, a mallorcai sztár távollétében David Ferrer és Nicolas Almagro, párosban Marcel Granollers és Marc Lopez veszi fel a harcot a csehekkel, a tartalék Feliciano Lopez lesz.

A prágai O2 Arénában kemény borításon rendezik a finálét, a házigazdák vélhetően azért döntöttek így, mert a spanyolok 12 éve veretlenek salakon.

Amennyiben a spanyolok nyernek, akkor öt év alatt negyedik DK-sikerüket aratják, 2009-ben éppen a cseheket legyőzve diadalmaskodtak. A csehek - még csehszlovákokként - egyetlen DK-diadalukat 1980-ban érték el. A csehek a női Fed kupa múlt heti, szintén prágai fináléban 3-1-re nyertek a szerbek ellen.