NBA

Hihetetlen, de igaz: csapatot váltott a tavalyi év legjobb cseréje

  • Barcsai Róbert

Sokkoló hír látott napvilágot a minap, hiszen pár nappal a szezon rajtja előtt James Harden, az Oklahoma City Thunder fiatal sztárja, a tavalyi év legjobb hatodik embere egy csere keretében a Houston Rocketshez szerződött.

James Harden

Habár korábban arról szóltak a hírek, hogy az Oklahoma City Thunder megpróbálja meghosszabbítani fiatal sztárja, a tavalyi év legjobb hatodik emberének is megválasztott James Harden szerződését, az ügy menete mégis váratlan fordulatot vett.

A tárgyalások zátonyra futását követően James Hardent ugyanis villámgyorsan Houstonba cserélték (Cole Aldrich, Daquean Cook, valamint Lazar Hayward mellett) egy draftcetliket, valamint Kevin Martint és Jeremy Lambet tartalmazó csomagért.

A Thunder vezetősége a hírek szerint négy évre szóló, 54 millió dolláros szerződést ajánlott Hardennek, aki ezt nem fogadta el, a cserének köszönhetően pedig napokon belül 60 milliós kontraktust köthet a Rocketsszel.

Azt már a tavalyi szezonban is tudni lehetett, hogy a Thunder vezetőségének nem lesz egyszerű dolga, ha egyben szeretné tartani a csapatot, ugyanis James Harden mellett Serge Ibakának is vaskos szerződést kellett ajánlani, négy ilyen kontraktust (Kevin Durant, valamint Russel Westbrook szintén hatalmas fizetéssel rendelkezik) pedig lehetetlen finanszírozni.

A cserének köszönhetően a Houston ismét esélyes lehet a rájátszásra, ahol Harden ezúttal már kezdőként játszhat, ugyanakkor a Thunder támadójátéka várhatóan visszaesik, legalábbis ha Kevin Martin tavalyi produkcióját vesszük alapul.