Baseball

A magyar szövetségi kapitány lehet az év edzője Európában

  • Barcsai Róbert

November 9-e és 11-e között kerül sor a 9. EBCA (Európai Baseball Edzők Szövetsége) gyűlésre, ahol többek között az is kiderül, hogy melyik baseball-tréner nyeri el az Év Edzője címet. Kevesen gondolnák, de az eseménynek magyar vonatkozása is lesz, hiszen a válogatott szövetségi kapitánya, Justin Prinstein is a jelöltek között van.

Basebal-lválogatott

Justin Prinstein korábban több európai országban is játszott, megfordult többek között Hollandiában, Németországban, valamint Magyarországon is. A válogatottal először 2011-ben került kapcsolatba, akkor még dobóedzőként, 2012-ben viszont őt nevezték ki szövetségi kapitánynak, ugyanakkor dolgozott az utánpótlás-csapatokkal is.

A jelölést elsősorban nem a válogatott kimagasló eredményeinek köszönheti, hanem sokkal inkább annak, hogy egy olyan országban, mint a miénk - ahol a baseball nem túl elterjedt játék – kemény munkával népszerűsíti a sportágat.

Prinstein erőfeszítéseinek köszönhetően a magyar válogatott egyre több mérkőzést játszhat, így a játékosok sokkal több tapasztalatot szerezhetnek a korábbiaknál, valamint az utánpótlás-bázis is egyre mélyül.

Mivel korábban már jártunk a válogatott egyik felkészülési mérkőzésén, így saját tapasztalatunk alapján mondhatjuk, hogy Prinstein kiválóan dolgozik, sok más sportág edzői vehetnének példát a hozzáállásáról. Íme, egy korábbi interjúnk:

A szövetségi kapitánynak nem lesz egyszerű dolga, hiszen öt jelölt közül választják majd ki a legjobbat.

Az Év Edzője Díj jelöltjei
Edző Csapat/válogatott
John Baum Bern Cardinals
Marco Mazzieri Olaszország
Mauro Mazzotti Spanyolország
Jorge Miqueleiz CB Barcelona
Justin Prinstein Magyarország