VB 2014

Ibra válogatott karrierje csúcsának tartja a németek elleni csodát

A labdarúgó világbajnoki selejtezők C csoportjában Svédország drámai mérkőzésen mentett pontot Németország otthonában. A házigazdák egy órát követően még 4-0 arányban vezettek, az utolsó harminc percben azonban négy gólt kaptak, így kiengedték kezükből a győzelmet.

A huszáros svéd hajrá Ibrahimovic fejesgóljával kezdődött. "A szünetben nem igazán beszéltünk semmi különösről, mindössze annyit mondtunk egymásnak, hogy segítsük a másikat" - mondta a PSG klasszisa, miután 45 percet követően már 3-0-s hátrányban voltak. "0-4 után megnyugodtunk, s noha nem sokan bíztak volna bennünk, annak ellenére, hogy csupán 35 perc volt hátra, mi hittünk magunkban. A szünet után tizenegy teljesen más mentalitású játékos jött ki az öltözőből. Úgy gondolom, hogy az első játékrészben túl gyávák voltunk, túlságosan tiszteltük a németeket. Nehéz leírni, milyen érzések kavarognak bennem. 70000 néző előtt Berlinben 0-4-ről álltunk talpra a németek ellen, egyénileg nem ez pályafutásom csúcsa, de csapatszinten az egyik legnagyobb siker" - nyilatkozta Ibrahimovic a svéd sajtónak.

A svédek egyenlítő góljukat ünneplik

Ibrahimovic ezúttal nemcsak játékával tűnt ki, ő volt az első, aki odament és megvigasztalta Sanát, miután az újonc 3-4-nél üres kapura hibázott el egy lehetőséget. "Ibra idejött és azt mondta: <Gyerünk tovább! Ezek a dolgok megesnek egy labdarúgóval>" - elevenítette fel a hajrá eseményeit az Ajax fiatalja. "Mindenki, aki focizott valaha ismeri azt az érzést, amikor csereként beáll, és az első labdaérintéssel van dolga. A végén nagyon megkönnyebbültem, amikor egyenlítettünk, mert így nyugodtan tudok aludni" - tette hozzá Sana.

A svédek játékának jót tett Kim Källström beállítása. A Szpartak Moszkva középpályása a szünetben lépett pályára. "Nagyon meglepődtem és csalódott voltam, mert úgy gondoltam, hogy kezdő leszek. Ennek ellenére fontos volt, hogy elvégezzem a dolgom, mert mindenkinek meg kell tennie a rá kiszabott teendőket" - nyilatkozta Källström, aki elmondta, Erik Hamrén azért nem küldte pályára kezdőként, mert úgy érezte, nem lesz képes elvégezni feladatát.

Olvasd el a találkozó utáni németországi sajtóreakciókat, és Joachim Löw szövetségi kapitány nyilatkozatát!

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-c-csoport-2012-2013/1138853