VB 2014

Osvaldo és De Rossi, két gól Zemannak - lapszemle

Péntek este az olasz labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte Örményországot a 2014-es brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatában. Cesare Prandelli együttese három forduló után 7 ponttal áll csoportja élén. Más pozitívumot azonban nem nagyon lehet elmondani a válogatottal kapcsolatban, legalábbis az olasz sajtó szerint. Andrea Pirlo 92. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, így nem sokkal Zambrotta és Facchetti mögött az örökranglista 6. helyén áll.

„Italia alla romana” vagyis „Olaszország római módra”. Ezzel a étlapokról kölcsönvett hasonlattal jelent meg az olasz csapat győzelmét követően a szombati La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap a 3-1-es győzelem mellett kiemelte, a válogatott bizony sokat szenvedett a sikerért, de a dánok pontvesztése miatt egyúttal kiváló helyzetbe is került idegenbeli győzelmének köszönhetően.

A pénteki meccs egyik főszereplője az a Pablo Osvaldo volt, aki manapság nem számít alapembernek Zdenek Zemannál. A válogatottban viszont úgy tűnik lehet számítani a Roma csatárára.

„Fontos gólt lőttem, hisz a találatomnak köszönhetően nyugodhattunk meg teljesen. Nem éreztem semmi különöset, olyan ez a gól mint az összes többi. Sajnálom, hogy Zeman nem számít rám, és hogy negatív hangnemben nyilatkozott rólam. Én ugyanis mindig a maximumot adom ki magamból. Amikor lehetőséget kapok, teljes erőből hajtok. Leülök a padra, nincs ezzel semmi baj, nem kell kivételezett játékosként kezelni. Olyan szempontból viszont jó érzéssel tölt el a gólom, hogy látom, megéri elhivatottan dolgozni”- mondta Osvaldo, aki a mérkőzés utáni interjújában kiemelte, a harmadik gól előtt óriási labdát kapott klubtársától, Daniele De Rossitól.

Az olasz válogatott Zdenek Zeman mellőzött játékosainak köszönhetően győzött az örmények elleni vb-selejtezőn.

„Osvaldo és De Rossi, két gól Zemannak” - írta első oldalán a Corriere dello Sport. A római kiadású sportújság természetesen a két főhős fotóját tette ki első oldalára. A CdS az U21-es csapat sikerére is kitért, az olasz fiatalok tegnap, hazai pályán győzték le Svédországot. A Stadio Adriaticóban lejátszott pótselejtezőn - a volt Pescara játékos - Immobile szerezte a győztes gólt.
A Tuttosport - az olasz válogatott győzelme helyett - ezúttal is a Juve várható igazolásainak szentelte címlapját. A torinói kiadasú sportlap kiemelte, hogy a Drogba-Llorente duón kívül a Walcott-Huntelaar-Campagnaro hármas valamelyikét is megszerezheti januárban a Juventus.

Az olasz sajtó összességében nem volt elájulva a Jerevánban látottaktól. A Gazzetta véleménye szerint Andrea Pirlo volt a találkozó legjobbja, 6.5-es osztályzattal. A 92. válogatott meccsén pályára lépő - és gólt is szerző - középpályás mellett Maggio, Buffon és De Rossi is a jobbak közé került.

Érdekes viszont a La Gazetta dello Sport csapatra vonatkozó rövid értékelése. „Nem játszottunk jól,  de megvan a győzelem. Elégedettek lehetünk, ez a siker nagyon kelleni fog a biztos kvalifikációhoz”- írta némileg kritikusan a szaklap.

VB 2014, európai selejtezősorozat
B csoport
Örményország-Olaszország 1-3 (1-1)
Gólszerző:Mhitarjan (27.), ill. Pirlo (11. -11-esből), De Rossi (64.), Osvaldo (82.)