Bajnokok Ligája

Mavuba sérülése nehezíti a pocsék periódusban lévő Lille dolgát

A Bajnokok Ligája F-csoportjában a francia Lille OSC kedd este a Valencia otthonában lép pályára. Az augusztus vége óta nyeretlen piros-fehérek dolgát nehezíti, hogy a csapat válogatott középpályása, Rio Mavuba térdsérülés miatt nem tarthat társaival Spanyolországba.

"Óriási veszteség, hogy Rio nem tarthat velünk" - mondta Rudi Garcia vezetőedző, aki csak a klubvezetés határtalan(?) türelmének köszönheti állását. "Az orvosok szerdán fognak pontos diagnózissal szolgálni, akkor derül ki, hogy elkerülhető-e a műtét."

Rio Mavuba (balra) a Rennes elleni hétvégi bajnokin sérült meg - Fotó: AFP

A Lille utoljára augusztus 29-én, az FC Köbenhavn elleni BL-selejtezőn győzött, azóta mindössze két döntetlent tud felmutatni a három vereség mellett. Különösen fájó kudarc a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének első fordulójában, a fehérorosz BATE Boriszovtól elszenvedett hazai, 3-1-es vereség.

"Azt gondolom, van elég minőségi játékos a csapatban, különösen a középpályán, hogy kompenzálni tudjuk Rio hiányát. Vannak játékosok, akik reményeim szerint képesek a lehető legjobban szolgálni az együttes érdekét" - zárta mondandóját Rudi Garcia.