Bajnokok Ligája

A Cluj végrehajtotta az előzetes tervet Bragában

Vass Ádám csapata, a román CFR Cluj meglepetésre 2-0-ra nyert a portugál Braga otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában. A magyar középpályás lábtörése miatt hiányzott a mérkőzésről.

"Valóra vált az álmom, két gólt szereztem korábbi klubom ellen. Csodálatos érzés a Bajnokok Ligájában szerepelni. Gratulálok a társaimnak, az edzőnknek, a szurkolóinknak ezért a fantasztikus diadalért. nagyon jól játszottunk, teljes mértékben megérdemeltük ezt a győzelmet" - nyilatkozta Rafael Bastos, a kolozsváriak brazil középpályása.

"A siker ellenére nem gondolom, hogy a csoportkörön túlra kellene tekintenünk, mindig csak a következő meccsre fókuszálunk. A Manchester United következik, az egyik legnagyobb klub a világon, senkinek sem kell bemutatni őket. De ellenük is mindent meg fogunk tenni céljaink érdekében" - tette hozzá a duplázó futballista.

"Remek kezdés. A fiúk megérdemlik a gratulációt, mindent úgy csináltak, ahogyan azt megbeszéltük a felkészülés során. Nagyon alaposan felkészültünk a Bragából, tudtuk, hogy a labdatartás az erősségük, ezért az ellentámadásokra rendezkedtünk be, a selejtezőnkhöz hasonlóan. Három pont és egy nagyszerű győzelem lett az eredménye. A Manchester United ellen egy teljesen más stratégia és megközelítés szükségeltetik, de van időnk felkészülni ellenük" - fogalmazott Ioan Andona a CFR vezetőedzője.

José Peseiro, a Braga trénere nem kendőzte el hibáikat. "Nem találtuk az egyensúlyt az első félidőben. Egy védekező csapat ellen nyugodt játékra van szükség, ezzel szemben mi idegesen futballoztunk. Nem ezt érdemeltük. A csoport második helye az elvárás tőlünk, de nem tudtunk megfelelni ennek. Egyszerűen szervezetlenek voltunk."

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
H csoport:
Braga (portugál)-CFR Cluj (román) 0-2 (0-2)
g: Rafael Bastos (19., 34.)