Bajnokok Ligája

Bizonyítanunk kell, hogy fejlődtünk a nemzetközi porondon - Rudi Garcia

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában szerda este a Lille OSC és a BATE Boriszov feszül egymásnak az F-csoport keretein belül. A házigazda franciák első európai kupamérkőzésüket vívják vadonatúj stadionjukban, a Grand Stade-ban, ahol leginkább azt szeretnék bizonyítani, hogy a tavalyi nemzetközi szereplés során fejlődött a csapat. Rudi Garcia, az együttes vezetőedzője mindenesetre már tűkön ül.

"Nagyon várom már, hogy elkezdődjenek a csoportmérkőzések" - mondta a 48 esztendős szakember kedd esti sajtótájékoztatóján. "A Bajnokok Ligája az a sorozat, amelyben szerepelni mindannyiunk vágya. Ha már itt vagyunk - hála az FC Köbenhavn búcsúztatásának -, akkor a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. A BATE a fehérorosz válogatott tagjaira épül, akik közül négyen pályára léptek Franciaország elleni világbajnoki-selejtezőn. Ellenfelünk már túl van huszonegy bajnokin, valamint három BL-selejtezős párharcon, a korábbi évek hazai sikereinek köszönhetően pedig rutinosnak számít a nemzetközi porondon. Klasszikus, 4-4-2-es hadrendben futballoznak, gyémánt alakzatban helyezkednek a középpályán. Mindent meg fogunk tenni, hogy leromboljuk az erejüket, amilyen hatékonysággal csak lehet. Bizonyítanunk kell, hogy a tavalyi főtáblás szereplésünk során fejlődtünk. Az elmúlt idényben ott voltunk a csoportelső Inter nyakán, de végül nem sikerült továbbjutnunk a nyolcaddöntőbe. Bízunk benne, hogy ebben az évben megtörténik az előrelépés."

Rudi Garcia alaposan feltérképezte a BATE Boriszovot - Fotó: LOSC.fr

Ha valaki, Salomon Kalou tudhatja, miként kell jól szerepelni a Bajnokok Ligájában. Az elefántcsontparti szélső tavaly megnyerte a sorozatot, mielőtt a Chelsea-től a Lille-hez szerződött.

"Mindent meg fogunk tenni, hogy három pontot szerezzünk a fehéroroszok ellen" - nyilatkozta a 27 éves szélső, aki kihagyta csapata hétvégi, Troyes (1-1) elleni mérkőzését. "Nem mindegy ugyanis, hogy miként kezdesz egy sorozatot. Az, hogy favoritnak kiáltanak ki egy mérkőzés előtt, nem jelent semmit, a pályán dől el, ki nyeri a meccset. Nem vehetjük félvállról a BATE elleni találkozót, mert ebben a sorozatban minden csapat egyforma, nincsenek könnyű ellenfelek. A Lille-nek vannak olyan minőségi játékosai, akikkel sikerülhet elérni a továbbjutást a csoportból. A héten az orvosi csapattal dolgoztam, de azt hiszem, most már százszázalékos állapotban vagyok. Készen állok arra, hogy gólokat szerezzek. Hogy mi a Bajnokok Ligája-győzelem receptje? Nos, ez egy bonyolult kérdés. A Chelsea-vel úgy döntöttünk, hogy lehúzzuk a rolót hátul és a támadópotenciálunkra építünk. A Lille-lel inkább hátulról építkezünk, de szerintem mindkét út járható. Valójában az egyetlen módja a trófea elhódításának, ha keményen dolgozol."

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1322486