La Liga

Újabb Real-blama, nyolc ponttal vezet a Barca

A Sevilla 1-0-ra verte a Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának vasárnap esti meccsén. Az eredmény azt jelenti, hogy a Barcelona nyolc pont előnnyel vezet a királyi gárda előtt.

Legutóbbi két sevillai fellépésén a Real Madrid 12 góllal terhelte a hazaiak kapuját, vagyis volt miért visszavágnia Michel alakulatának. Ennek megfelelően már az első percben gólt szerezhetett volna a Sevilla, Navas kínálta meg Casillast távolról, a kapusról csúnyán kipattant a labda, Negredo robbant rá, próbálkozását védte a hálóőr, Sergio Ramos pedig szögletre tisztázott. A második minutumban már talpra ugorhatott a Sánchez Pizjuan közönsége, Rakitic jobb oldali szögletére Trochowski tisztán érkezett és egy pattanás után hét méterről a léc alá bombázott (1-0). A 10. percben villant először a Real, Ronaldo szabadrúgását védte Palop. Tíz perc múlva Higuaín fordult kapura és jobbról, hét méterről fölé durrantott. Küzdelmes és szikrázó perceket hozott az első félidő maradék része, a hazaiak két, a vendégek három sárga lapot kaptak.Gonzalo Higuaín

A szünetben kettős cserét hajtott végre a Real mestere, José Mourinho. Özil helyett Modric folytatta, Di Maríát pedig Benzema váltotta. Az 52. percben villant a horvát, 20 méterről tüzelt, Palop ujjheggyel beleért a labdába, ami a jobb oldali kapufán csattant. Két perc múlva Negredo növelhette volna a hazai előnyt, ám jobbról, 13 méterről a hosszú sarok mellé trafált. A 60. percben Xabi Alonso beadásának Palop csúnyán alá szaladt, Benzema jobbról nagy erővel azonnal vissza lőtte a labdát, amit Sergio Ramos fél méterről az üres kapu fölé fejelt.

A 65. percben Mourinho újabb támadót küldött csatába, Arbeloa helyett Callejón folytatta. Erőlködött a Real Madrid, de váratlan húzás és valamirevaló ötlet híján valamennyi próbálkozása elhalt a hazai védelemben, így a fővárosi együttes második vendégmeccsét is elbukta. Sevilla trénere, a Real Madrid egykori zseniális középpályása, Michel először tudott nyerni edzőként a királyi gárda ellen.

Négy fordulót követően a Barcelona 12, a Real Madrid négy ponttal áll. Tetemes előnyre tett szert a katalán gárda...

Primera División
4. forduló
Sevilla-Real Madrid 1-0 (1-0)
Gól: Trochowski (2.)
  • Sevilla - Real Madrid 2012-09-15 22:00:00