Sportfogadás

Schalke tutit és Düsseldorf meglepetést ígér a második forduló

  • Barcsai Róbert

Pénteken a Mainz-Fürth találkozóval rajtol a Bundesliga második köre, mi azonban most a teljes fordulót átnézzük tutik és meglepetések után kutatva. Lássuk, mire lehet érdemes fogadni a hétvégén!

Mainz-Greuther Fürth
Péntek, 20:30

A második forduló nyitómérkőzésén két olyan együttes találkozik, akik egyaránt képtelenek voltak nyerni az első körben. Ez persze nem csoda, hiszen a Mainz a Freiburg otthonába látogatott, ahol azért nem könnyű nyerni, de Ivanschitz góljának köszönhetően mégis pontot mentettek a vendégek. Ha lehet, akkor az újoncnak ennél még nehezebb dolga volt, ugyanis ők a Bayernnel játszottak, és hiába tartották magukat majdnem egy félidőn át, a bajorok végül 3-0-ra nyertek.

  • Mainz 05 - Greuther Fürth 2012-08-31 20:30:00

 

A két együttes legutoljára a Bundesliga 2 2008/2009-es kiírásában találkozott egymással, akkor mindkét alkalommal vendégsiker született.

Az első két forduló alapján nehéz belőni a két együttes valós erősségét, így pedig nem túl egyszerű tippelni, mi viszont úgy gondoljuk, hogy az újonc első idegenbeli mérkőzésén is meg fog szenvedni, ami három pontot hozhat a Mainz konyhájára.

Leverkusen-Freiburg
Szombat, 15:30

A szombati játéknapot két olyan együttes nyitja majd, akik biztosan csalódottak az első körben elért eredményük miatt, hiszen a Leverkusen 2-1-re kikapott Frankfurtban, míg a Freiburg képtelen volt hazai pályán megőrizni előnyét a Mainzzal szemben.

Érdekesség, hogy a két együttes egymás elleni mérlegében egészen a 2009/2010-es szezonig kell visszanyúlnunk ahhoz, hogy hazai sikert találjunk, sőt, a két csapat utolsó kilenc mérkőzésén csak két alkalommal sikerült otthon tartania a három pontot az aktuális vendéglátónak.

Véleményünk szerint ez lehet az egyik olyan mérkőzés, ahol jó eséllyel láthatunk majd meglepetést, ugyanis az egymás elleni mérleg, valamint az eddig mutatott játék alapján nem akkor underdog a Freiburg, mint azt az oddsok súgják.

Hoffenheim-Eintracht Frankfurt
Szombat, 15:30

Ezúttal két olyan együttes találkozik egymással, akik ellentétes előjellel kezdték az új szezont. A Hoffenheim hiába harcolt a ’Gladbach ellen, mégis elvérzett, míg a Frankfurt kisebbfajta meglepetésre otthon fektette két vállra a Leverkusent.

  • Leverkusen - Freiburg 2012-09-01 15:30:00
  • Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 2012-09-01 15:30:00
  • Nürnberg - Dortmund 2012-09-01 15:30:00
  • Schalke 04 - Augsburg 2012-09-01 15:30:00
  • Werder Bremen - Hamburg 2012-09-01 15:30:00
  • Fortuna Düsseldorf - M'gladbach 2012-09-01 18:30:00

 

Az egymás elleni mérlegből kiderül, hogy a Hoffenheim még sohasem kapott ki a Frankfurttól, bár az is igaz, hogy mindeddig csupán hat alkalommal futottak össze a felek.

Hasonlóan a Leverkusen meccshez, ez is egy elég érdekes összecsapás lesz, mindenesetre csodálkoznánk azon, ha a hazaiak ismét pont nélkül maradnának.

Nürnberg-Dortmund
Szombat, 15:30
TV: Eurosport2

Jelen összecsapás esetében mindkét fél győzelemmel kezdte a bajnokságot, hiszen a Dortmund 2-1-re verte a Brémát, míg a Nürnberg meglepetésre a Hamburg otthonából hozta el a három pontot egy sovány, 1-0-s sikerrel.

Furcsa, de igaz, a Dortmund az egymás elleni utolsó hat tétmérkőzésből hatot behúzott, ráadásul az utolsó négyet egyaránt 2-0-ra. A képet azonban mindenképpen árnyalja, hogy a két együttes a nyáron játszott egymással egy felkészülési mérkőzést, akkor 4-2-re a Nürnberg diadalmaskodott.

Véleményünk szerint a Nürnberg hazai pályán idén veszélyes ellenfél lehet majd, és bár ha támadásban szenvednek is majd, védekezésben továbbra is erősek lesznek, így szinte bárkit meglephetnek majd. A Dortmundra jelen esetben ennyiért nem fogadnánk, de az under jó választásnak tűnik.

Schalke-Augsburg
Szombat, 15:30

Nehéz ellenfelet sodort Fortuna a Schalke útjába az első fordulóban, hiszen a gelsenkircheni gárda a Hannover otthonába látogatott, ahol csak egy pontra futotta. Ezzel szemben az Augsburg egyenesen pocsékul rajtolt, ugyanis hazai pályán kaptak ki 2-0-ra a Düsseldorftól.

Schalke-Hannover

A két együttes egymás elleni mérlege nem sokat árul el nekünk, de azért megemlítjük, hogy Augsburgban tavaly pontot hullajtott a Schalke, míg hazai pályán 3-1-re nyertek a kékek.

Kiindulva abból, ahogy az Augsburg kezdte az idei pontvadászatot, szinte biztos Schalke-sikerre számíthatunk, szerintük akár a hendikep is szóba kerülhet!

Werder Bremen-Hamburg
Szombat, 15:30

Szombaton régi idők nagy rangadóján két egyaránt vereséggel rajtoló együttes találkozik majd egymással. A Werder Bremen az első fordulóban képtelen volt meglepetést okozni a címvédő otthonában, ugyanez viszont összejött a Hamburgnak, csak éppen negatív irányba, ők ugyanis hazai pályán szenvedtek vereséget a Nürnbergtől.

A két csapat egymás elleni mérlegét a brémaiak dominálják az elmúlt két szezonban, hiszen négy meccsből hármat is meg tudtak nyerni.

Véleményünk szerint ezen meccs esetében opció lehet a hazai győzelem, de talán a fordulóban itt várhatjuk a legtöbb gólt, így az over sem tűnik rossz választásnak.

Düsseldorf-Mönchengladbach
Szombat, 18:30
TV: Eurosport2

A szombati utolsó mérkőzésen két győzelemmel rajtoló együttes találkozik egymással. A Düsseldorf az első körben az Augsburg otthonából csente el a három pontot, míg a ’Gladbach csak a kötelezőt hozta a Hoffenheim legyűrésével.

A két fél bajnokin nem találkozott egymással az elmúlt időszakban, viszont 2012-ben a Winter Kupán igen, akkor a düsseldorfiak 1-0-s sikert arattak.

Mivel a Mönchengladbach nagyon kemény meccset játszott hétközben a Dinamo Kijev otthonában, ezért elképzelhetőnek tartjuk, hogy az idei évre meggyengült csapat Düsseldorfban pontokat hullajt.

Wolfsburg-Hannover
Vasárnap, 15:30
TV: Eurosport2

A vasárnapi első találkozó igazi rangadónak ígérkezik, legalábbis előzetes elvárásaink alapján. A Wolfsburg kisebbfajta meglepetést okozva Stuttgartból hozott el három pontot a bajnoki rajton, míg a Hannover hazai környezetben remizett a Schalkével.

  • Wolfsburg - Hannover 2012-09-02 15:30:00
  • Bayern München - VfB Stuttgart 2012-09-02 17:30:00

 

A két csapat utolsó négy egymás elleni találkozóján négyszer az aktuális pályaválasztó nyert.

A vasárnapi mérkőzések közül talán ez tűnik a sportfogadók számára csalogatóbbnak, ugyanis a Hannover hétközi EL-mérkőzése miatt a Wolfsburgra kínált 1.9-2 közötti szorzó is jónak tűnik, de talán akkor sem tévedünk, ha sok gólra számítva az overt játsszuk meg.

Bayern München-VfB Stuttgart
Vasárnap, 17:30
TV: Eurosport2

A forduló zárómérkőzése egy hamisíthatatlan déli rangadó lesz a Bayern és a Stuttgart között. A hazaiak kiválóan kezdtek, hiszen idegenben fölényesen, 3-0-ra verték meg az újonc Fürth gárdáját, ezzel szemben viszont a Stuttgart csúnyán beragadt a rajtnál, ők három ponttal ajándékozták meg a Wolfsburgot.

A két együttes egymás elleni mérlegét a Bayern dominálja, mivel Robbenék az utolsó hat mérkőzést kivétel nélkül megnyerték.

Ezen a mérkőzésen egyértelmű Bayern-sikerre számítunk, azonban nagy kérdés, hogy vajon mennyire éri meg 1.2-1.3 közötti oddson a Stuttgart ellen fogadni?

A hét tutija: Schalke-Augsburg 1

A forduló legnagyobb tutijának a Stuttgart-Augsburg 1-es ígérkezik, méghozzá azért, mert az Augsburg annyira pocsékul rajtolt a Düsseldorf ellen, hogy szinte kizárt, hogy akkora formajavuláson menjen át a csapat, amely elég lesz a Schalke megszorongatásához.

Meglepetés lehet: Düsseldorf-Mönchengladbach 1, 1x

A forduló meglepetését a Düsseldorf okozhatja, akik azt a Mönchengladbachot fogadják, akik a nyáron jócskán meggyengültek, illetve hétközben kiestek a Bajnokok Ligája playoff-körében. A vendégek nyilvánvalóan fáradtak lesznek szombaton, ráadásul a BL-ből történő kiesés is nyilván csalódás számukra, így nem csodálkoznánk azon, ha a Düsseldorf az Augsburg után a ’Gladbachot is elkalapálná.