NFL

Az előszezonban sem tudott visszavágni a New England a tavalyi Super Bowl-vereségért

  • Molnár Dávid

Utolsó hetéhez érkezett a profi amerikai futball-liga (NFL) 2012-es előszezonja. A szerdai játéknapon a tartalékos Patriots nem tudott revánsot venni a stabil helyért küzdő játékosoktól hemzsegő New York Giantsen a tavalyi Super Bowl döntő visszavágóján. A Dallas a Miamit verte könnyedén, míg a Washington a Tampa Bayt leckéztette meg hazai pályán.

Az előszezonok utolsó heteihez méltóan a csapatok igen csak tartalékosan léptek pályára a szerdai játéknapon. A New York Giants és a New England Patriots találkozója így koránt sem lett olyan színvonalas és izgalmas, mint amikor utoljára meccselt egymással a két csapat februárban, de mindkét együttes trénere elégedett volt a tartalékok és a cserék játékával. A Giants azért szokásához híven ismét az utolsó perc elején csapott le, és Lawrence Tynes második mezőnygóljával megfordította és megnyerte a meccset.

A Washingtonnál szintén pihenőt kaptak a kezdők, kezdve Robert Griffin III-mal, akit a csapat már az edzőtábor előtt kikiáltott elsőszámú irányítónak. Az év újonca díjra is esélyes fiatal játékos elégedetten konstatálhatta, hogy bízhat majd a helyetteseiben, akik legalábbis messze felülmúlták a Tampa Bay cseréit, és sima győzelmet arattak.

Ryan Tannehillről is már biztosan lehet tudni, hogy az alapszakaszt a Dolphins kezdőjében kezdi meg, így ő lesz a csapat történetének első újonca, aki rögtön betölti a karmesteri szerepet. Bár pontokhoz nem járult hozzá, ismét stabil teljesítményt nyújtott, ugyanakkor tisztában van vele, hogy még sokat kell fejlődnie a csapatnak, melynek erejét a Dallas az utolsó három negyedben teljesen felőrölte. A Cowboys pedig szintén pihenőt adott Tony Romónak és a többi kezdőnek, elvégre egy hét múlva az aktuális bajnok, a New York Giants ellen megkezdik a 2012-es alapszakaszt.

NFL előszezon
4. játékhét, szerdai játéknap
New York Giants - New England Patriots 6-3
Washington Redskins - Tampa Bay Buccaneers 30-3
Dallas Cowboys - Miami Dolphins 30-13