Női foci

Női válogatottunk győzött Szerbiában

A magyar női labdarúgó válogatott remek kezdés után 3-2-re legyőzte a házigazda szerbeket felkészülési mérkőzésen.

Az mlsz.hu beszámolója szerint női válogatottunk a szeptember 17-i, Bulgária elleni utolsó Eb-selejtező előtt Szerbiában lépett pályára felkészülési meccsen a házigazda szerbek ellen. A mieinknél ezúttal nem tartottak a többiekkel a külföldön játszó labdarúgók, és az itthon játszó kulcsemberek közül sem mindenki állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

Kiss László szövetségi edző a Szőcs Réka (Papp Eszter, 83.) - Demeter Réka (Megyeri Boglárka, 55.), Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Szabó Boglárka - Smuczer Angéla, Tóth II Alexandra, Csiszár Henrietta (Benkő Mónika, 72.) - Papp Dóra (Nagy Lilla, 70.), Vágó Fanni, Sipos Lilla összetételben szerepeltette együttesét.

A magyar válogatott jó előjelekkel készült a meccsre, miután a keret gerincét adó MTK a múlt héten remek teljesítménnyel harcolta ki a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé kerülést. A jó hangulat érezhetően átragadt a többiekre is, talán ennek is köszönhetően nagyszerűen kezdtük a mérkőzést: a 3. percben egy letámadás során labdát szereztünk a szerb térfélen, Papp Dóra kiugratta a balösszekötő helyén Vágó Fannit, aki a kilépő kapus mellett higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett. A 7. percben már kettővel vezettünk, ezúttal is egy pontos összjáték eredményezte a gólt, és a főszereplők is ugyanazok voltak: Papp hozta helyzetbe Vágót, aki a kapus mellett a bal sarokba lőtt. A folytatásban is veszélyesebb volt a magyar válogatott, a szerbek enyhe mezőnyfölényükből nem tudtak nagyobb helyzeteket kialakítani.

A 65. percben tovább növeltük a vezetést, egy látványos akció végén Csiszár Henrietta 14 méteres lövését blokkolták a védők, de a fiatal középpályás a kipattanót a kapuba továbbította. A háromgólos előny tudatában a hajrára kissé kiengedett a magyar válogatott, a szerbek a hajrához közeledve egy pontrúgásból szépítettek, majd a 89. percben egy gólra csökkentették hátrányukat. A magyar győzelem azonban így sem forgott veszélyben, végül 3-2-re megnyertük az összecsapást.

"Nagyon jól kezdtük a meccset, és a folytatásban is előttünk adódtak nagyobb helyzetek, a szerbek enyhe mezőnyfölényük ellenére nem tudtak komolyan veszélyeztetni - értékelt a találkozó után Kiss László. - A mérkőzés iramát nagyban meghatározta, hogy rekkenő hőségben játszottunk, ilyen melegben olyan érzése volt az embernek, hogy a játékosoknak a túlélésért is küzdeniük kellett a pályán. A győzelmünk jogosságához nem férhetett kétség, ami nem kis teljesítmény a szerb válogatott ellen, annak pedig külön örülök, hogy volt néhány remek egyéni teljesítmény is a csapatban."