NFL

Aaron Rodgers győzelemre vezette a Packerst

Kezdetét vette a profi amerikai futball (NFL) előszezonjának harmadik hete három összecsapással. A Green Bay Packers végre nyert a Cincinnati vendégeként, a Baltimore és a Tennessee pedig hazai pályán gyűrték le ellenfelüket.

Mike McCarthy, a Sajtfejűek vezetőedzője elérkezettnek látta az időt, hogy Aaron Rodgers nagyobb szerepet kapjon az előszezonban. Az elmúlt két alapszakasz MVP-je pedig nem volt rest megcsillogtatni tudását. Bár touchdown-passzt ezúttal nem lehetett felírni a neve mellé, a Packers rajongóknak így sem volt okuk a panaszra, hiszen két nekifutásból két touchdownt jegyezhetett fel az irányító az első negyedben.

Csapattársa, Cedric Benson viccesen meg is jegyezte a meccs után, hogy ezen az estén Rodgers volt a legjobb futó játékos (running back) a pályán.

„Mindig heccelem őt azzal, hogy legyen egy kis időre running back, és mutassa be a futó képességeit. Nagyon gyorsan tudja szedni a lábait, és ez nagyon hasznos adottság” – értékelte irányítója futási technikáját Benson.

Rodgers ihletett formában játszott, és a Packers támadóegysége szinte megállíthatatlan volt, míg ő töltötte be a karmesteri pozíciót. Passzaiból 154 yardot tört előre a vendég gárda, összesen pedig 245 yardot tettek meg vele a futásaival együtt. A bizonyítványa mégsem lett hibátlan, mivel egyszer eladta a játékszert, de ezen az estén ez sem tudott mély sebet ejteni a Packers játékán.

Az este másik hőse Benson volt, aki pont a Cincinnatitól érkezett a holtszezon folyamán, mivel a Bengals inkább BenJarvus Green-Ellis megszerzésével voltak elfoglalva. Benson az elmúlt négy évben a csapata élén végzett a labdával lefutott yardok kategóriájában, és láthatóan békében vált el a Bengalstól. A lefújást követően volt csapattársaival, edzőivel is váltott néhány szót, valamint a közönség is barátságosan reagált hazatérésére, annak ellenére, hogy a Bengals végül kikapott, és elvesztette veretlenségét az előszezonban.

A Baltimore Ravens valóságos gálát rendezett le a Jacksonville Jaguars fogadásakor. A tavalyi főcsoportdöntős alakulatnál mind a három pályára lépő irányító touchdown-passzal zárta az estét, Joe Flacco méghozzá kettővel. A prímet azonban Tyrod Taylor vitte, aki két TD-passza mellé szerzett még egy touchdownt 5 yardos futásból. Ezzel szemben a Jaguároktól összesen két touchdownra és egy mezőnygólra futotta egész meccs során. Nemcsak a végeredmény lett csúnya vendég szempontból (48-17), hanem a játék többi terén is a hazaiak domináltak. A Jaguars 258 yardjával szemben a Ravens 571-et tett meg, és 31 alkalommal értek el first downt.

A Tennessee Titans az Arizona Cardinalst fogadta a játéknap harmadik mérkőzésén, Jake Locker pedig kezdőként lépett pályára a Titánok irányítójaként. Matt Hasselbeck komolyan elkezdhet aggódni pozíciójáért, hiszen Locker fantasztikusan játszott, két TD-passzal és 134 yarddal zárta a mérkőzést. Eközben a Cardinalsnál egyre nagyobb lehet a kétségbeesés, mivel eddig egyetlen quarterback sem brillírozik, pedig már csak egy hét van hátra az előszezonból, majd kezdetét veszi a téttel bíró időszaka az évnek.

A Cardinals irányítói háromszor adták el a labdát, Kevin Kolb egyedül kétszer, míg további két alkalommal sackelték. A vendégek öt interceptionnel fejezték be a meccset, ennek ellenére a Titans csak az utolsó negyed második felében vívta ki a győzelmet. Az Arizona eddig csak egyetlen mérkőzését nyerte meg az előszezonban, pedig már negyedik meccsüket játszották köszönhetően annak, hogy a Hírességek Csarnoka hétvégén is pályára léptek az előszezonnyitón.

NFL előszezon
3. játékhét, csütörtöki játéknap
Cincinnati Bengals - Green Bay Packers 13-27
Baltimore Ravens - Jacksonville 48-17
Tennessee Titans - Arizona Cardinals 32-27