NFL

Vendéggyőzelmeket hozott a második játékhét első napja

  • Molnár Dávid

Kezdetét vette az egyhónapos előszezon második hete a profi amerikai futball ligában (NFL), két mérkőzéssel. A Cleveland kihasználva a hazai pályán játszó Green Bay hibáit simán győzött, míg a Cincinnati egy szoros meccsen tudta megtartani az előnyét az Atlanta Falconsszal szemben.

Vereség és vereség között is van különbség, legalábbis a Green Bay vezetőedzője, Mike McCarthy szerint, azonban egyelőre nem látja azt, hogy az elvesztett mérkőzésekből tanulnának a fiai. A Packers otthon fogadta a Cleveland Brownst, és egy nem túl meggyőző teljesítménnyel ajándékozták meg a kilátogató drukkereket.

Aaron Rodgersre ezúttal nem lehetett panasz, hiszen első előretöréséből 20 yardos touchdown-passzt szedett össze, a helyettesei azonban már nem dicsekedhettek ilyen jó mutatókkal. Graham Harrell kétszer is elszórta a labdát, míg B.J. Coleman, a csapat harmadik számú irányítója egyetlen passzát is képes volt az ellenfél kezébe varázsolni. Ezen felül Randall Cobb, a hazaiak elkapója szintén elvesztette a játékszert egy fumble-t követően.

Négy eladott labdával pedig még egy előszezon meccsen is nehéz nyerni. Az előszezon és a játékosoknál jelentkező formahiány azonban nem hatotta meg McCarthy vezetőedzőt, aki a meccs utáni nyilatkozata alapján kifejezetten dühös volt csapata teljesítménye miatt.

„Nem érdekel, hogy előszezonról, bemelegítésről vagy edzésről van szó – ezt be kell fejeznünk. Nincs mentség erre. Amennyit foglalkozunk az edzéseken a labda megtartásával, fontos lenne, hogy ha ezek a mindennapos dolgok megmutatkoznának az éles meccseken is.”

Harrell a két interceptionje mellett azért 100 yarddal előre segítette a csapatát, és Aaron Rodgers is a segédje védelmére kelt, miszerint az ifjú irányító egyik labdaeladásról sem tehetett igazán. Harrell tavaly még a harmadik számú quarterback volt a csapatnál Rodgers és Matt Flynn mögött, és idén már be akarja biztosítani helyét a második helyen – ilyen játékkal viszont nehezen fog ez sikerülni.

A Brownsnál az újonc Brandon Weeden vezette a támadásokat. Róla már tudni lehet, hogy idén a clevelandiek kezdőjeként fogja megkezdeni a szezont. Bár a múlt heti mérkőzésén nem sziporkázott az első körben kiválasztott játékos, a Green Bay ellen már szebbik arcát mutatta. Húsz passzkísérletéből tizenkettő sikeresen megtalálta a csapattársakat, és 118 yardot haladt ezzel a csapat.

Pat Shurmur, a Browns mestere abszolút elégedett volt újoncával, aki megállta a helyét a Packers agresszív letámadásos védelmével szemben.

A játéknap másik mérkőzésén a Cincinnati Bengals Atlantába látogatott, ahol két második félidőben szerzett touchdownnak köszönhetően kiharcolták a győzelmet. A siker kulcsa a keretek mélységében rejlett, ugyanis a hazaiak második és harmadik számú állománya nem bírt a vendégek hasonszőrű játékosaival.

NFL előszezon
2. játékhét, csütörtöki játéknap
Green Bay Packers - Cleveland Browns 10-35
Atlanta Falcons - Cincinnati Bengals 19-24