Átigazolás

"Nyugodtan írja le, a PSG lesz Európa legnagyobb klubja"

Habár a hivatalos bejelentéssel még várni kell, szinte biztosra vehető, hogy a francia Paris Saint-Germain együttese szerződteti az AC Milan két klasszisát, Zlatan Ibrahimovicot és Thiago Silvát. A két klub már megegyezett egymással, így már "csak" a két főszereplővel kell dűlőre jutnia a PSG-nek az üzlet nyélbe ütéséhez.

Mint ahogy arról honlapunk is beszámolt, a Milan vezetői rábólintottak a PSG 65 millió eurós ajánlatára Zlatan Ibrahimovicért és Thiago Silváért.

Noha a brazil hátvédért alig egy hónapja több mint 40 milliós ajánlat is érkezett a franciák részéről, az olaszok határozottan elutasították az érdeklődést, majd némileg váratlanul néhány héttel később mégis rábólintottak az üzletre.

"Igen, valóban eladtam a két játékost a PSG-nek" - idézte csütörtök este Silvio Berlusconi elnököt a Gazzetta dello Sport internetes kiadása.

A Milan két sztárjának értékesítésével komoly anyagi bevételekhez juthat, hiszen a 'direktbe' érkező 65 millió mellett évente közel 18 millió eurót meg is spórolnak - ennyit keresett ugyanis a két játékos a klubnál.

Mivel a "tulajdonos" áldását adta az üzletre, a PSG vezetőinek második lépésben magukkal a labdarúgókkal kell megegyezniük. Mino Raiola, Ibrahimovic ügynöke már szerdán Svédországba utazott, hogy egyeztessen Ibrával, majd csütörtökön ügyvédjével a francia fővárosba repült tárgyalni.

A hírek szerint Ibrahimovic négyéves szerződést és évi 14 millió eurós fizetést szeretne kiharcolni magának új csapatánál, amit feltehetőleg meg is fog majd kapni.

A történet másik szereplője, Thiago Silva nemrégiben hosszabbította meg 2017-ig szerződését a Milannal, ezért is érhetett sokakat váratlanul a világ egyik legjobb belső védőjének tartott brazil távozása.

"Megújította a kontraktusát, mert értékesnek érezte magát és a Milan is ezt kérte tőle" - mondta Thiago Silva ügynöke, Paulo Tonietto a Globo Esporte riporterének. "Nyugodtan leírhatja, hogy a PSG Európa legnagyobb klubja lesz két-három éven belül - még akkor is, ha nem igazolja le Ibrát és Thiagót. Ismerem a klub működését és az embereket, akik ott dolgoznak. Hatalmas potenciál van bennük. Azonkívül nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a legtöbb európai klubbal ellentétben a PSG-re nem hat ki a gazdasági válság".

Sajtóhírek szerint pénteken mindkét játékos menedzsere tárgyalóasztalhoz ül a PSG képviselőivel, és amennyiben sikerül megállapodni a bérezésről, akkor hivatalosan is bejelenthetik az igazolásokat.

Mióta párizsi klub bő másfél évvel ezelőtt katari tulajdonba került, többek között megszerezte a Chelsea-től a brazil Alexet, a Fenerbahcétól az uruguayi Diego Luganót, a Barcelonától a brazil Maxwellt, a Juventustól Mohamed Sissokót, az Intertől Thiago Mottát, a Palermótól Javier Pastorét, a Napolitól Ezequiel Lavezzit - e hét játékos piaci értéke megközelítőleg 100 millió euró, nem is beszélve a kispadra megnyert Carlo Ancelottiról.